Menu Vind Restaurant
* woensdag 20 juni 2018 *

Rijstpudding met rabarber

Susan Aretz – Recepten

dinerrabarbertoetje

YES! Er is weer rabarber in het seizoen. Die mooie roze stengels waar je zo ongelofelijk veel mee kunt. Er staan al redelijk wat rabarberrecepten op de site, maar ik ga je blij maken met nog een paar nieuwe recepten. Als eerste met dit super makkelijke toetje, waar in hoofdletters comfortfood op staat.

Romige vanillerijst, met frisse rabarber en sinaasappel. Het allerlekkerst als je het nog iets warm eet. Dus pan op het vuur en over een kwartiertje lekker oplepelen!

Rabarberrijstpudding Smulpaapje

Voor vier toetjes

125g dessertrijst
mespunt zout
20g boter
500ml melk
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, opgesneden en zaadjes eruit en in de melk.

Voor de rabarbercompote

Sap en rasp van 1 sinaasappel (goed schoongeboend)
250g rabarber, in stukjes van ongeveer 2cm
1el rietsuiker

Maak rabarbercompote

Doe alles in een pannetje, breng aan de kook en laat 5-8 minuten pocheren. Laat de rabarber zoveel mogelijk heel. Laat dan alles afkoelen.

Maak de rijstpudding

Zet in de tussentijd nog een pan op het vuur. Doe hier alle andere ingrediënten in (ook het leeg geschraapte vanillestokje) en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15-20 minuten pruttelen en roer regelmatig door, tot de rijst beetgaar is. Verwijder het vanillestokje en de kaneel.

Schep de romige rijst in een glaasje, daarop de rabarber en als je wilt nog een paar aardbeien. Smullen maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier