Menu Vind Restaurant
* donderdag 8 september 2016 *

Rijk gevulde ontbijtmuffins met dadels, pindakaas & havermout

Susan Aretz – Recepten

lunchtrommelontbijt

Een tijdje terug kreeg ik de Arabische foodbox met daarin o.a. ook dadelsiroop. Ideaal voor als je dadels nodig hebt, maar geen verse/gedroogde dadels in huis hebt. In deze muffins zijn ze daar de ideale vervanger voor.

Ontbijtmuffins waar alles in zit; fruit, vezels én zuivel. Als dat geen goed begin van de dag is?!

ontbijtMuffins Smulpaapje

Voor een bakplaat vol (12stuks)

200g zelfrijzend bakmeel
50g amandelmeel
½ tl bakpoeder
2 eieren
100ml yoghurt
100g pindakaas
2 rijpe bananen
3el dadelsiroop
75g bosbessen
2 handjes havermoutvlokken

Verder nodig: staafmixer (of blender) – muffinbakblik -  oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Ontbijtmuffins met dadelsiroop, pindakaas & havermout

Meng het bakmeel, amandelmeel en bakpoeder in een kom. In een maatbeker gaat de yoghurt, pindakaas, eieren, banaan en dadelsiroop. Mix dit met een staafmixer tot alles goed fijn is (eventueel kan dit ook in een blender of keukenmachine) en giet het bij de droge ingrediënten. Meng even kort door en schep er dan de bosbessen door.

Muffins als ontbijt

Ik gebruik altijd een siliconen bakplaat, dus doe daar nooit vormpjes in. Heb je die niet, vet dan je bakblik in of doe er papieren muffinvormpjes in. Verdeel het beslag over de 12 holtes. Bestrooi de bovenkant met de havermoutvlokken. Bak de muffins 20-15 minuten, tot ze mooi goudbruin en gerezen zijn. Laat in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen.

Muffins invriezen

De muffins die niet opgaan kun je prima invriezen en zijn dan nog weken goed. Op de dag van eten ze je ze dan – bevroren en al – in een op 150C voorverwarmde oven en laat je in 5 minuten even lekker warm worden. Ook heerlijk als gezonde traktatie in de lunchtrommel!

ontbijtmuffins van Smulpaapje

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier