Menu Vind Restaurant
* zondag 18 november 2018 *

Review Winter BBQ van Jord Althuizen

Susan Aretz – Reviews

review

Het gebeurt niet vaak dat ik een review schrijf zonder vooraf (uitgebreid) ook uit een boek te koken. Maar door tijdsdruk lukte het dit keer niet om de BBQ aan te steken en de tuin in te duiken. Maar jullie gaven aan wel heel graag voor de feestdagen over het boek te lezen.

Mijn eerste opmerking nadat ik het doorgebladerd? Hij flikt ’t gewoon wéér! Want dit is boek vier alweer in de reeks Smokey Goodness BBQ boeken. Maar wel weer echt een next level BBQ boek.

WinterBBQ Jord cover

Winter BBQ van Smokey Goodness

Ieder boek dat Jord met zijn team maakt gaat het BBQ niveau een treetje, nou zeg maar gerust een ladder, aan niveau omhoog. Dat maakt dat dit boek echt voor de hardcore BBQ liefhebber is. Zit jij nog op het niveau pulled pork en chicken on a can – allebei heerlijk overigens – dan is dit boek wellicht iets te hoog gegrepen.

Hardcore BBQ

Of zoals Jord zelf in de intro van zijn boek zet “Dit boek is er voor jou.. omdat je nieuwe ingrediënten en gerechten wilt blijven verkennen” en dat ga je doen, want beer op de BBQ? Ik at het nog niet eerder. En ook de Finse BBQ stijl – Kuusamo cooking – is niet de meest voor de hand liggende manier van in Nederland barbecueën.

Ik vind het zó stoer dat Jord dat wel gewoon in een boek zet. Grenzen zijn er in dit geval, letterlijk en figuurlijk, om overschreden te worden. Hulde!

Jord_WinterBBQ.jpg

Stoer boek

De fotografie, is net als voorgaande boeken, geweldig en verzorgd door Remko Kraaijeveld. Sneeuwfoto’s, stoere BBQ foto’s, het staat er allemaal in. Het maakt het boek al en een feestje om te lezen en door te bladeren.

Prachtig, maar minder toegankelijk

Waarom dan niet gekookt uit het boek, wegens geen tijd? Omdat je die tijd tóch nodig hebt voor de meeste gerechten. Ze zien er prachtig uit, klinken geweldig maar je maakt ze niet even snel op een doordeweekse dag. Dit is een boek waar je voor gaat zitten en daarna op pad moet om de ingrediënten te kopen. Dat is ook waarom ik het boek niet zo toegankelijk vindt voor de doorsnee BBQ liefhebber (wetende overigens dat het boek daar ook niet voor is geschreven).

Weet je dat, voordat je het boek aanschaft, dan is er geen man/vrouw overboord trouwens, want nogmaals alles ziet er even lekker uit. Ik zou alleen willen dat Jord langskomt om het voor me klaar te maken 😉

Verkoopinformatie

Winter BBQ van Smokey Goodness kost €  24,99 en is uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Uiteraard online te bestellen, maar ook in de boekhandel te koop. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier