Menu Vind Restaurant
* woensdag 26 juni 2019 *

Review Salade van Janneke Philippi

Susan Aretz – Reviews

review

Als je, zoals ik, al jaren abonnee bent van het tijdschrift Delicious dan zie je met grote regelmaat de recepten van Janneke Philippi voorbij komen. Maar Janneke doet veel meer dan dat. Naast werk in opdracht schrijft ze ook boeken. Práchtige boeken, die door haar echtgenoot worden gefotografeerd en vormgegeven.

Salade is haar/hun nieuwste boek en de titel doet het boek eigenlijk geen eer aan. Want in het boek vind je meer dan waar je bij het woord salade aan denkt. Kijk maar!

Salade Janneke.jpg Salade_Janneke.jpg

Salade van Janneke Philippi

Bij salade denk ik aan groene, bladsla, beetje groente en wat dressing. Letterlijk in haar intro schrijft Janneke “salades zijn meer dan wat blaadjes groene sla!” Ik verzin het niet! Maar het is wel meteen ook waarom dit een heerlijk boek is. De inspiratie vliegt je om de oren! 

Oh en dan heb ik het nog niet over de vormgeving en fotografie. Wat die twee samen op met gerechten kunnen doen is jaloersmakend mooi. Je wilt je tanden in iedere foto/maaltijd zetten. Geweldig!

Inspiratie alom

Of je nou meer variatie wil in je salades van bladsla, of juist eens een ander soort salade of dressing wilt eten. Het staat in het boek. In het hoofdstuk blad vind je zó veel lekkere recepten. Had jij al eens gedacht aan een mango- en chorizosalade met pistachenoten en verse kruiden? Ik niet! De hartige Dutch baby met mesclun en soldaatjes doet het ook bij kinderen geweldig. Onze dochter koos bijvoorbeeld ook de Romeinse sla met gemarineerd buikspek uit om een keer te maken. Té leuk!

Meer dan alleen salades

Naast inspiratie vind je ook heel veel ‘out of the box’ salades, toppings en dressings. Het feit dat de term salade zo ruim geïnterpreteerd worden maakt het boek meer dan een saladeboek dat je alleen in de zomer erbij pakt. Boerenkool met botersla en bavette bijvoorbeeld, top begin van een winters diner. Maar er staan ookvisrecepten in. Waar je maar trek in hebt!

Hou je van groente, dan wil je dit boek

Wil je meer variatie in wat je met groente kunt maken? Wil je eens een anders dan anders salade eten? Wil je bládzijdes vol inspiratie voor lekkere, mooie en gezonde maaltijden, dan is Salade van Janneke Philippi voor jou. Echt. Ik kan je niet genoeg vertellen dat je dit boek echt een kans moet geven. Het verdient het wat mij betreft absoluut!

Natuurlijk deel ik ook een recept uit het boek met je. Een super simpele, maar oh zo lekkere ei-aspergesalade. Het recept vind je hier.

Salade van Janneke Philippi is uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier