Review Modern Baking van Donna Hay



Ik moest de high tea met Donna Hay helaas missen omdat ik op dat moment op persreis naar Ierland was, maar gelukkig valt het méga dikke boek Modern Baking niet lang daarna op de mat, zodat ik er toch mee aan de slag kan.

En dat je dat wilt is me al heel snel duidelijk. Wát een pil. Wát een recepten. Ik ben gewoon een beetje overweldigd door de enorme hoeveelheid recepten. Bijna 400bladzijde dik is het boek. Wauw!

Modern Baking.jpg

Modern Baking van Donna Hay

Dat is ook deel van de kritiek die ik op het boek heb. Niet dat het veel recepten zijn, maar wel dat het lastig zoeken is wat waar staat. Het boek is verdeeld in de hoofdstukken Chocolade * Karamel, toffee en koffie * Suiker en specerijen * Vruchten en bessen en Melk en Room.

Ieder hoofdstuk heeft vaste subsecties; quick fix en fresh & light. Maar welke recepten in de hoofdstukken staan zie je pas als je er naar toe gaat. Dat maakt zoeken best lastig in zo’n dik boek. En ja, tuurlijk kun je ook in het register kijken, maar ik doe dat liever aan het begin van het boek.

ModernBaking.jpg

Must have bakboek

Los daarvan, de inhoud van het boek is waanzinnig. 100% wat je van Donna Hay mag verwachten. Dus onovertroffen fotografie, prachtige styling en goed te maken recepten. Wil je uitgebreid bakken, dan pak je de recepten aan het begin van ieder hoofdstuk. Snelle recepten staan onder kopje Quick Fix. En in Fresh & Light vind je haar ‘superfood’ recepten. Overigens zonder dat die er persé heel veel lichter van worden. Gelukkig maar! Let wel goed op de beschrijving, de vertaling is soms wat rommelig.

Aanrader

Tja, eigenlijk is het simpel. Ieder bakfanaat, iedere Donna Hay fan wil dit boek in huis hebben. Completer en mooier zijn ze er niet! Natuurlijk bakte ik uit het boek. Kiezen was echt een drama. Niet te doen gewoon, maar goed het lukte. En dus vind je het recept van de banenencookies vandaag online.

Modern Baking van Donna Hay kost € 35,- is online te bestellen en natuurlijk ook in de boekhandel te koop. Het boek is in Nederland uitgegeven door Unieboek Spectrum. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 25 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!