Menu Vind Restaurant
* maandag 5 januari 2015 *

Review: Marley Spoon

Susan Aretz – Reviews

review

De wereld van gemakkelijk en lekker eten thuis zonder daar zelf al te veel moeite voor te hoeven doen kent een hoop aanbieders. Boxen als Hello Fresh, de Krat en de Streekbox spelen hier al tijden handig op in.

Ook de verwenboxen als FoodWeLove en de Foodelicious box hebben inmiddels hun plek gevonden. Er is echter een ‘new kid on the block’ en het heet ‘Marley Spoon’.

Marley Spoon

Marley Spoon bestaat al in Duitsland en in Engeland en wil nu Nederland gaan veroveren. Het concept wijkt van bovenstaande boxen in een belangrijk opzicht af. Waar je bij die maaltijdboxen (dus niet de verwenboxen) geen invloed hebt op wat je thuisbezorgd krijgt, laat Marley Spoon je zelf kiezen.

Op de website vind je iedere week zeven gerechten en jij bepaalt waar je zin in hebt! Zonder direct aan een abonnement vast te zitten bestel je per keer de gerechten van jouw keuze. Een abonnement kan ook, de prijs per gerecht wordt dan lager. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Smulpaapje testte het voor je!

Testen Marley Spoon 

Wij mochten voor € 48 aan gerechten bij Marley Spoon bestellen. Dat bedrag staat gelijk aan 2 gerechten, voor 2 volwassen. Per portie/gerecht betaal je, zonder abonnement, dus € 12,-. Voor € 48 heb je dus voor vier personen te eten. Ik hoor je slikken. Dat is fors. Dat klopt.

Dat is behoorlijk veel meer dan je, met gewoon boodschappen, per persoon zult uitgeven aan je dagelijkse maaltijd. Dat maakt meteen ook dat de doelgroep van Marley Spoon de mensen zal zijn die dat a) kunnen betalen en b) dat er voor over hebben om gemak te kopen. Hoe gek ook, ik denk dat dat er best behoorlijk wat zullen zijn. Ik zal je uitleggen waarom.

Doelgroep Marley Spoon

De groep tweeverdieners die Marley Spoon kan en wil betalen zal dolblij zijn met dit concept. De gerechten zijn écht verrassend, van buitengewoon goede kwaliteit en door de super makkelijk te volgen instructies door iedereen – fool proof – te maken. Het grootste voordeel boven al die andere boxen vind ik dat jíj bepaalt wat je eet. Persoonlijk heb ik dat tegen op alle andere maaltijdboxen, een ander beslist hoe mijn eetweek eruit ziet. Bij Marley Spoon heb je dat zelf in de hand.

Thuis uit eten

Daarnaast kan ik me zo voorstellen dat als je voor een bijzondere gelegenheid thuis wilt uitpakken met een dinertje – je krijgt thuis eters die je wilt verwennen, of je wilt je geliefde met een etentje verrassen maar wilt/kunt niet uit eten - je met Marley Spoon thuis heel erg lekker, gemakkelijk én verrassend kookt. Voor een bedrag dat je naar alle waarschijnlijkheid dan ook in de supermarkt zou hebben uitgegeven, als je voor bijzondere ingrediënten gaat.

Kwaliteit

Oké, genoeg nu over de prijs. Want wat hebben we dan gegeten? Ik bestelde een Pad Thai met Romanesco en een Varkenshaas Cape Malay met linzen & peer. Bestellen ging super gemakkelijk. Op de website staan goede omschrijvingen van de gerechten. Heel eerlijk gezegd vond ik het lastig kiezen omdat de keus zo goed en uitgebreid is. De ingrediënten worden op een tijdstip thuisbezorgd dat je zelf kunt aangeven. Vlak voor de dag van bezorging krijg je een specifieker tijdstip gemaild, waardoor je niet de hele 4 uur thuis hoeft te zijn. Dat scheelt weer.

 

Recyclebare verpakking

De ingrediënten worden, verpakt per gerecht, in recyclebare materialen thuisbezorgd. Groot pluspunt is dat álle ingrediënten op maat worden geleverd. Dus 1 bouillonblokje, de afgemeten hoeveelheid saus. Je hoeft echt niets weg te gooien, behalve het verpakkingsmateriaal. En zelfs dat kun je een volgende keer aan de bezorger meegeven, zodat zij het dan voor je recyclen.

Bij de ingrediënten zit ook de bereidingswijze en het verhaal van het gerecht. Duidelijke beschrijving, goeie foto’s. Het kan echt niet mis gaan. Toch blijft het wel handig je gezond verstand te gebruiken. Bij onze Pad Thai zat een flink stuk gember, de helft was meer dan genoeg om een fikse gembersmaak aan ons gerecht te geven. Maar mijn lief maakte de Pad Thai en ook hij was erg happy met de duidelijke instructies. Hetzelfde geldt ook voor het gerecht met de varkenshaas. Alle ingrediënten tezamen waren ruim genoeg voor 2 grote porties. Van de Pad Thai hielden we zelf ruim over.

Over smaak valt wel te twisten

Het was lekker. Heel erg lekker zelfs. We hebben echt genoten. Verrassende, niet alledaagse gerechten, goed van kwaliteit, mooie producten en een heerlijk eindresultaat. Wij hebben twee dagen echt gesmuld! Wij waren het unaniem met elkaar eens dat dit concept goed in elkaar steekt. Overigens heeft onze dochter beide dagen niet meegegeten en hebben we bewust gerechten uitgezocht die niet persé een kleuter blij maken. Maar ook als je kinderen wel mee zou laten eten is er echt volop keuze.

Conclusie

Marley Spoon maakt waar wat ze belooft. Inspirerende recepten en ingrediënten bij je thuisbezorgd. Blijft dus eigenlijk alleen het puntje van kritiek dat het allemaal wel behoorlijk aan de prijzige kant is. Gelukkig heb je de keuze of je dat er aan uit wilt geven of niet. Wil je dat, is de gelegenheid er naar dan is Marley Spoon echt de moeite waard en krijg je zeker waar voor je geld.

Meer informatie of gerechten bestellen kan via marleyspoon.nl

Nagekomen bericht

Inmiddels heeft Marley Spoon de prijzen voor de boxen naar beneden bijgesteld. Voor alle actuele info kun je terecht op bovengenoemde website!

17 reacties

Reactie van Edwin

Hier staat voir 4 personen, maar op hun website is het 6 personen

Reactie van Noelle

Ik ben erg enthousiast over Marley Spoon; de prijzen die hier genoemd worden zijn niet (meer) juist: voor 3 gerechten voor 2 personen betaal je 39,95. 2 gerechten voor 4 personen zijn 48 euro, dus niet voor 2 personen.... Echt de moeite waard om n x te proberen!😊

Reactie van Smulpaapje

klopt Noelle, ik heb de review hiermee aangevuld!

Reactie van Babette

Maar zorg er maar wel dat je thuis bent als de box wordt geleverd anders geven ze het zonder pardon gewoon weg aan de voedselbank en kun jij naar je eten en je geld fluiten!

Reactie van Celine Maas

Gisteren voor het eerst heb ik de box besteld. Ik heb geen mail van Marley Spoon gekregen over de exacte bezorgingstijd. De chauffeur zal mij ook bellen maar ook dat is niet gebeurd. Mijn man was dus even weg en kreeg een mailtje dat mijn box wordt bezorgd aan de voedselbank en ik kan naar de mooie maaltijd en geld fluiten. Een aantal keer klantcontact gehad met Marley Spoon maar loop heel moeizaam. Heel erg jammer, want het is een mooie concept met slechte klanten service !

Reactie van TIM

Box besteld, maar krijg 3 andere gerechten dan besteld zijn. Vanwege allergien konden we 2 gerechten dus niet eten. 3de gerecht was in orde. Ook bij ons ging het contact met de klanten service slecht. Niet eens een vergoeding, terwijl hun een fout hadden gemaakt met de bestelling. Was meteen de eerste en laatste keer voor ons!

Reactie van Eveline

Ook ik maak gebruik van Marley Spoon. De prijs is echter niet zoals je aangeeft in je verhaal. Wij betalen voor een box van 3 maaltijden voor 2 personen 39,90. Ik heb de ingredienten vergeleken met de biologische online winkel beterbio en de prijs is dan hetzelfde. Deze vergelijking heb ik ook gedaan met De Krat, BeeBox en Mathijs.

Reactie van Eveline

ter aanvulling op mijn eerdere bericht: ik heb alle bio boxen vergeleken die in mijn postcode geboed bezorgd worden en Marley Spoon geeft heel goed aan hoe laat ze op welke dag komen. De avond voor jouw eigen gekozen dag en dagdeel van bezorging krijg je een email met een tijdsvenster. En het is toch goed dat ze als je er niet bent de box aan de voedselbank geven? Verder heb ik altijd goed contact gehad met de klantenservice. En bij vergissingen ruime vergoedingen gekregen!

Reactie van Jeroen van den Berg

Mijn vrouw is verpleegkundige, werkt onregelmatig en ik ben verkeersvlieger, werk ook onregelmatig. Suf dat niet te regelen is dat de box bijvoorbeeld achter het huis gezet kan worden (voor eigen risico). Voor mij de enige reden om dit niet eens te gaan uitproberen.....

Reactie van Tom

TOPKWALITEIT!! TOPSERVICE!!! ELke week 7 nieuwe gerechten en vooral snel en gemakkelijk te maken! Heel flexibel met leveringsplaatsen en het belangrijkste, SUPERVOORDELIG in vergelijking met inkopen doen in de supermarkt. Voorheen was mijn voedstel in de voorraadkast stof aan het verzamelen en nu niet, want ik heb niks overbodig meer in de voorraadkast staan! BESLIST EEN AANRADER!!!

Reactie van Rik

Eten is kwalitatief goed! Alleen de porties vallen erg tegen! Wij zijn geen grote eters maar moesten nou al een paar keer langs de supermarkt om bijvoorbeeld groenten bij te halen! Gisteren een maaltijd gemaakt met sperziebonen. Nog geen 100gram groente pper persoon. Heb daar voor gebeld en werd toen eigenlijk voor gek verklaard erg jammmer

Reactie van Beau1991

Voor ons nooit meer Marley Spoon! Wij vinden het echt niet lekker. 3 maaltijden waarvan 1 opzich wel te eten was maar wel smaakloos. 2 maaltijden hebben wij na 3 happen weggegooid en hebben wij eten moeten bestellen omdat het gewoon echt niet lekker was! Wij hebben gelijk gebeld dat wij niks meer willen ontvangen, Maar het was al te laat onze nieuwe box was al klaar voor verzending. €40 weggegooid!

Reactie van Tessa

@Jeroen, het is wel mogelijk om het voor de deur te maten zetten. Dan moet je de code VDD (voor de deur) invullen bij opmerkingen of bijvoorbeeld VDS (voor de schuur). Wellicht is dit pas recent veranderd, maar staat op dit moment in elk geval in hun website vermeld.

Reactie van marja

Ik maak nu een tijdje gebruik van deze maaltijden.Ik vind de groenten te weinig ,zeker geen 200 graag per persoon. Ook laat de versheid wat te wensen over .Vlees ruikt niet fris,vacuüm verpakken zou beter zijn ,Ik heb groenten al eens weg moeten gooien omdat het slijmerig was .Ik heb de inhoud van de box binnen de 3 dagen gebruikt. Beter ervaring met met andere verstrekkers.

Reactie van Robert

Gister voor het eerst 3 maaltijden gekregen netjes volgens af spraak Helaas het voedsel wat er in zit maar 2 dagen houdbaar het vlees bij de kipshoarma veel en veelste weinig sorry voor dit geld ga ik zelf wel naar de winkels

Reactie van Jeroen

Dit is once tweeze week Marley Spoon. SLECHT! Eerste week, bedorven groente en we kregen na foto bewijs van rottende basilicum een vergoeding van €3,- bij de volgende bestelling. Deze week zijn we de kip aan het ontleden. Het lijk wel organisch afval uit een ziekenhuis. Bakje vet, botgruis en daartussen een enkel stukje eetbaar vlees. De bosui ook weer rot dus zelf maar weer gekocht. “Makkelijk” eten bij Marley Spoon betekend een frustrerende avond om nog iets van het vlees te redden en een tripje naar de supermarkt om de rottende elementen uit de zak te vervangen. BESPAAR U DE MOEITE! als je denkt aan gemak en een lekker maaltje dan heb je het mis. Frustratie en goedkope producten die op de dag van aankomst al rot zijn is wat je krijgt. DOE HET NIET!

Reactie van Mandy

Erg teleurgesteld, de eerste box was erg fijn, maar daarna werd het steeds minder. De boxen komen vaak erg laat aan, zeker na 22.00 terwijl de bezorging staat van 17.30 tot 21.30!! En gisteren heb ik niet eens mijn box ontvangen. Alleen een email met dat ze er naar zoeken. Verder komt het voor dat je ingrediënten mist..

Reactie formulier