Menu Vind Restaurant
* woensdag 16 oktober 2019 *

Review Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek

Susan Aretz – Reviews

review

Je zou toch denken dat Rutger wel een keer uitgebakken is, met al zes bakboeken op zijn naam. Maar niks is minder waar. En gelukkig maar, want nu is er het Makkelijke bakboek. Honderd recepten, die allemaal simpel en snel te maken zijn. Als je de ondertitel van het boek mag geloven tenminste.

Ze zien er overigens allemaal weer fantastisch lekker uit. En super afwisselend. Koekjes, cakes, hartige recepten. Eens kijken hoe makkelijk ze zijn in de praktijk…

Makkelijkebakboek rutger.jpg

Makkelijke bakboek van Rutger van den Broek

De indeling van het boek is in ieder geval al heel logisch. Als altijd in de boeken van Rutger een wordt gestart met de basis. Uitleg over technieken en ingrediënten. Zeker als je gaat bakken goed om door te lezen.

Daarna is de indeling van het boek op type bakvorm, een verrassende indeling maar het werkt. Dus wil je iets bakken met een bakplaat, cakeblik, springvorm, vierkante vorm, cupcakevorm, ovenschaal, bakjes & schaaltjes of een koekenpan, er is een hoofdstuk aan gewijd.

Honderd makkelijke bakrecepten

Ieder hoofdstuk heeft een keur aan recepten. En oh wat is de fotografie en styling weer geweldig. Saskia Lelieveld deed de fotografie. “ Mijn” foodstyliste Alexandra de styling. Het maakt zoveel uit voor de beleving van een kookboek. Het werkt ook weer voor dit boek!

Receptenboek

Heb je nog geen bakboek dan wil je dit boek zeker hebben, want er staan echt alle mogelijke recepten in die je zou willen bakken. Wat ik wel jammer vind is dat het echt alleen recepten zijn, zonder intro. Dus geen achtergrond waarom deze erin staat, waarom je ‘m wil bakken. Wel, zoals altijd eigenlijk bij Rutger, goeie uitleg over de stappen binnen het recept.

Bakkers klaar? Bakken maar!

Toch nodigt het boek echt uit om de keuken in te gaan en te bakken. Dat deed ik dan ook met alle plezier. Gemberkoekjes werden het. Ik hou zo van de Britse gingersnaps. Dit zijn overigens een ander type koekjes dan in het boek, maar de smaak van gember alleen is al genoeg!

Minder dan 10 ingrediënten waren er nodig (hou ik ook van, simpel maar lekker) en slechts drie stappen om te komen tot meer dan 35 koekjes (volgende keer maak ik beter de helft van het recept 😉) En ja, natuurlijk deel ik het recept ook met jullie. Maak maar gewoon in z’n geheel. Heerlijk waren ze!

Verkoopinformatie

Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek ligt in de fysieke en Makkelijke bakboek" target="_blank">online boekhandel, is uitgegeven door Carrera Culinair en kost € 22,50

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier