Menu Vind Restaurant
* woensdag 18 september 2019 *

Review Italië van Delicious Nederland

Susan Aretz – Reviews

review

Een heel boek gewijd aan een van mijn favoriete (culinaire) landen; Italië. En als Delicious een kookboek maakt dan weet je eigenlijk van te voren al wel dat het snor zit. Brachten ze vorig jaar zomer nog het Zoet boek uit, dit jaar is het tijd voor alles Italiaans.

In het boek staan ruim 120 recepten, onderverdeeld in 10 categorieën. Maar daarnaast ook nog stap voor stap uitleg van de belangrijkste componenten van een Italiaanse maaltijd. Kortom, je komt ruimschoots aan je trekken. Ik vertel je er nog wat meer over!

Italie Delicious kookboek.jpg

Italië van Delicious Nederland

Of je nu op zoek bent naar recepten voor Italiaanse (borrel)hapjes, hoe je zelf pasta kunt maken of de lekkerste adresjes voor Italiaanse lekkernijen, in het ruim 240 bladzijde tellende boek staat het. Het boek begint van 10 categorieën recepten: hapjes & drankjes, pasta, soep salade & frittata, risotto polenta & gnocchi, pizza focaccia & taart, vis & co, vlees gevogelte & wild, groenten & peulvruchten, toetjes & ijs en tot slot koekjes cake & taarten.

Nou, als je daar niet iets lekkers tussen kunt vinden weet ik het ook niet meer 😉

Stap voor stap

Tussen al die recepten door vind je ook nog een aantal basisrecepten, bijvoorbeeld om zelf pasta te maken. En geloof me, er is níks lekkerder dan zelfgemaakte pasta! Maar heb je wel eens zelf octopus bereid? Kan best spannend zijn. Ook dat wordt stap voor stap uitgelegd. Gaaf!

Compleet Italië boek

Hou je van de Italiaanse keuken en wil je afwisselende recepten, ook variërend qua moeilijkheidsgraad, dan is dit jouw boek. De fotografie is, zoals je van Delicious mag verwachten, watertandend aantrekkelijk.

delicious-italie-kookboek-recept.png

Let op, Delicious gaat wel uit van een bepaald niveau qua kookcapaciteiten. Lees dus alle receptuur, zoals altijd eigenlijk, in zijn geheel goed door en hou een weegschaal erbij. Want een half zakje gist bijvoorbeeld, is altijd een zakje van 7gram. Dat moet je net even weten.

Italiaans borrelhapje

Natuurlijk ging ik ook aan de slag met het boek. Omdat een goede vriend van ons kwam borrelen met zijn kinderen maakte ik onze favoriete snack uit Italië, grissini. Een multifunctioneel broodstaafje. Want heerlijk bij een salade of een kom soep, maar het bleek ook een geweldig borrelhapje.

Een bakplaat vol maakte ik. En in no-time waren ze allemaal opgepeuzeld. Meer aanbeveling dan dat heb ik niet voor je 😉 Het recept staat voor jullie online.

Italië van Delicious is uitgegeven door Fontaine uitgevers, kost € 29,99 en is online en in de boekhandel te koop.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier