Menu Vind Restaurant
* dinsdag 24 oktober 2017 *

Review - Home Sweet Home van Yvette van Boven

Susan Aretz – Reviews

review

Ik zal proberen me in te houden, want na één over the top review van een boek van Yvette van Boven is het nu natuurlijk tijd voor een iets meer gebalanceerde recensie van haar nieuwste boek, Home sweet Home.

In Home sweet home neemt Yvette van Boven je mee terug naar haar jeugd. Naar Ierland, waar ze opgroeide met haar (Nederlandse) ouders en waar haar culinaire roots liggen.

Yvette_HSH cover

Home Sweet Home van Yvette van Boven

Een van de allerknapste dingen van de boeken van Yvette is dat ik me 1) altijd persoonlijk toegesproken voel. Ik wil luisteren naar wat ze me wil vertellen “Zelfgemaakte bouillon is altijd het lekkerst.” Ik krijg de neiging om al m’n bouillonblokjes accuut weg te smijten.

Maar 2) – en dat is misschien nog wel belangrijker – ik krijg van ál haar boeken zin om de keuken in te duiken. Meteen. En nooit meer anders te koken dan Van Boven recepten. Kon het maar...

Puur en zonder opsmuk

Ook met dit boek weer. Je krijgt er trek van. Zin in, bijna, alles wat er in het boek staat. Ook al heb je op het eerste oog niks met Ierland, waar toch de meeste van haar recepten in dit boek hun oorsprong vinden. De boterige pancakes met gebakken kaneelappels. Ik wil ze morgen als ontbijt.

De boterige kip (ik zie een patroon…) maakte ik al wel. Op de BBQ en met donkerbruin brood ipv wit broodkruim, maar hij werd fantastisch.

Boterige kip_Yvette Ierse Carbonara_Yvette

Of zoals mijn dochter zei “wat een vet lekker kippetje mam!” (en ze doelde niet zo zeer op de ruime mate van boter die in het recept wordt gebruikt....) Met het karkas van de kip maakte ik overigens wel keurig weer zelf kippenbouillon. Ik voelde me even een échte foodie 😉

Maar ik maakte ook de Ierse Carbonara, die je ook hierboven ziet. Daarvan deel ik graag het recept met jullie.

Kies je favorieten

En zo staat er nog veel meer in het boek dat ik wil maken; de Irish Coffee (oh yum!), zelf gemaakt Ginger Beer (alcoholvrij, hoewel de naam anders doet vermoeden), de krokante courgettes. De lijst is lang. Hoewel niet eindeloos, want niet alle Ierse “boerse” gerechten spreken me aan.

Een stamp van knollen, kool & witte bonen, daar word ik niet direct enthousiast van. Maar gelukkig zijn die gerechten (waar ik geen trek van krijg) dan weer ruimschoots in de minderheid. En wie weet word jij er weer wel heel blij van.

Yvette_HSH

Veel fotografie

In dit boek ook veel fotografie. Van Ierland, van de gerechten, van Yvette zelf (en natuurlijk van haar trouwe viervoeter Marie). Allemaal wederom van de (inmiddels kenmerkende) hand van echtgenoot Oof Verschuren. Ze maken het boek compleet en geven het een extra dimensie. Dat doen ook alle inleidende stukjes en haar herinneringen aan Ierland.

Voor in de collectie

Haal Home Sweet Home in huis. Vul er je collectie Yvette van Boven boeken mee aan, of start hem ermee. Dit zijn van die boeken die je met regelmaat uit de kast haalt. Recepten die gegarandeerd kloppen. Een vrouw die je in je hart en boekenkast sluit en er nooit meer uitlaat.

Home Sweet Home van Yvette van Boven is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 29,95 en is oa.hier te bestellen en natuurlijk ook in de reguliere boekwinkel te koop.

Home sweet home Xmas

Nog geen 2 weken na het uitkomen van Home Sweet Home verscheen de kersteditie, Home Sweet Home Xmas. Daarin verzameld alle feestelijke recepten, waarvan Yvettte er zo veel schreef dat ze een eigen boek verdienen. De review van dat boek volgt half november. Maar ik kan je nu al verklappen dat ook dat boek - hoe doet ze het toch! - weer een absolute must have is...

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier