Menu Vind Restaurant
* maandag 11 november 2013 *

Review - Het grote stamppotboek

Susan Aretz – Reviews

review

Is het mogelijk om van je geloof te vallen? Om van een fervent tegenstander van een bepaald gerecht, bekeerd te worden tot liefhebber? Na afgelopen week kunnen we volmondig bekennen dat dat het geval is.

Hoe dat zo komt? Lees maar!

Stamppot

Via Twitter kwamen we in contact met uitgeverij Loopvis. Een kleinschalige uitgever die eerder het Kruidnotenkookboek uitbracht. We kwamen in gesprek over hun nieuwe kindje – het grote Stamppotkookboek-  en dat wij totaal geen liefhebber van stamppot zijn. Nee, echt niet… We ontvingen een exemplaar en net als met iedere review koken we daar dan een paar gerechten uit. Maar nog voor we gekookt hadden waren we eigenlijk al om.

Geen standaard kookboek

Wat een prachtig vormgegeven boek. Vol met niet alleen gerechten van de hand van Werner Drent, maar ook tal van leuke wetenswaardigheden over de gebruikte ingrediënten. Met teksten van de hand van Marije Sietsema en de illustraties door Helga de Graaf. En hoe fijn, nergens de standaard stamppot waar we zo van gruwen. Oké, met uitzondering van de Leids ontzet hutspot, eerlijk is eerlijk :-) In alle facetten een kookboek dus zoals wij ze graag zien.

Kidsproof

Dit is ook écht een kookboek voor kinderen. Kinderen die al een beetje thuis zijn in de keuken zullen met veel plezier de prinsessenstamppot, stamppot Halloween, zeemonster stamppot of de kleurige ufo’s willen maken (evt samen met een volwassene). Maar in het boek ook grappige, eenvoudig uitvoerbare experimenten. Maak bijvoorbeeld je eigen groenteverf, haargel of superstinkscheetwondermiddel.

Overtuigd

Wij werden dan weer blij van de ovenschotel met broccoli (die we wel nog wat extra pit gaven met een lepeltje mosterd), en de zoete aardappelblini’s die we maakten. Voor die blini's gebruikten we wel maar de helft van de aangegeven melk. Let dus bij de recepten op dat je ook goed zelf nadenkt. Maar dat gezegd hebbende, het is duidelijk dat stamppot in vele variaties voorkomt. En dus ook lekker kan zijn. Ja, we geven het toe... we zijn overtuigd.

Smulpaapje kookt

Als bij iedere review, ook deze week een gerecht uit het betreffende kookboek in 'Smulpaapje kookt!'. Vrijdag zie je voor welk gerecht we hebben gekozen. Maar wil je zelf al eerder aan de slag? Het grote Stamppotkookboek is vanaf nu verkrijgbaar, onder meer via de site van uitgeverij Loopvis .

 

Deze review werd mogelijk gemaakt door uitgeverij Loopvis, die een exemplaar van het kookboek ter beschikking stelde.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier