Menu Vind Restaurant
* dinsdag 3 juni 2014 *

Review en winactie (Gesloten): Gezond bakken van Amber Albarda

Susan Aretz – Winacties

reviewwinactie

We ontvingen ‘Gezond Bakken’, het nieuwste boek van Amber Albarda dat vorige week is verschenen. Amber is voedingscoach en heeft inmiddels vijf boeken over voeding en gezondheid geschreven.

Ik denk dat ik een van de weinige ben die haar nog niet kende. Dat is nu veranderd!

Gezond Bakken

Haar nieuwste boek staat geheel in het teken van bakken, de titel zegt het al. En het past in de lijn van boeken zoals ‘Goed Zoet’, die wij vorig week reviewden. Boeken met als insteek een minimaal gebruik van suiker (of vervangen door alternatieven) en waar het kan ook glutenvrij. Gezond dus!

Suikervrij

Vorige week gaf ik het al aan, ik ben niet de doelgroep voor dergelijke boeken. Ik geloof in genieten, met mate, van alles dus ook van suiker. Tegelijkertijd ben ik wel nieuwsgierig. Smaakt suikervrij wel net zo lekker? Geen boter of eieren, maar appelmoes of banaan, werkt dat wel? De proef op de som nemen dus en aan het bakken!

Koekjes zonder suiker

Eerlijk is eerlijk, ja ook zonder boter, eieren en suiker kun je lekkere koekjes maken. De cranberry notenkoekjes die ik maakte vonden thuis bij peuter en vent gretig aftrek. Ik moet bekennen, ze waren ook écht lekker. Zeker zo vers uit de oven. En dat je er, zonder over na te denken, met een gerust hart meer dan één van kunt eten is ook fijn. Ik zie deze koekjes zeker ook in het toekomstige lunchtrommeltje van onze dochter belanden.

Keuze genoeg

En zo staan er een heleboel recepten in dit boek. Van zoet tot hartig, van taart tot broodjes. Keuze genoeg! Realiseer je wel dat het een andere inkoop van je bakspullen verlangt. Speltmeel, kikkererwtenmeel, suikervervangers. Het is even een investering. Maar iets minder suiker is goed voor ons allemaal, dus dit boek is (net als de bakspullen) de aankoop waard.

Cranberry notenkoekjes

Het recept van de koekjes deel ik graag met jullie in het komende weekmenu. Ik heb wel een kleine aanpassing ten opzichte van het originele recept gedaan, maar het resultaat is er niet minder lekker om.

Winactie Gezond bakken

Wij mogen namens Uitgeverij Unieboek - het Spectrum een exemplaar van Amber's nieuwe boek weggeven. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is hieronder een reactie achter te laten wat jij het liefst bakt, dat hoeft overigens niet perse suikervrij of gezond te zijn. Je reactie voorzie je van een geldig e-mailadres en je kunt meedoen tot aanstaande woensdag 11 juni.

19 reacties

Reactie van Anneke

Wat ik het liefste bak? Hmm boterkoek! Heerlijk, zlleen nket zo goed voor de lijn, daarom doe ik het weinig. Wat ook een van de favorieten is, is stroopwafeltaart!

Reactie van Jose

Mochten er ook koemelkvrij recepten instaan houden wij ons zeer aanbevolen! Ik ben dol op boeken maar met een dochter met koemelkallergie is het iets meer moeite doen voor een goed recept. Pruimentaart is bij ons favoriet!

Reactie van Yvette

Ik ben ook zeer nieuwsgierig naar dit boek. Ik bak nu al ruim een jaar koeken voor mijn pubers, met name om puberzoon van 16 bij te voeden. Hij is echt een gratenpakhuis, dus suikervervangers doe ik niet zo aan. Extra vezels en goede voedingsstoffen is echter ook niet onbelangrijk (understatement) dus kom maar oo mat dat boek ;-)

Reactie van Colette

Alles wordt hier gebakken, van hartig tot zoet. En met twee meiden is het altijd super gezellig in de keuken, echte moeder-dochters-quality time !!!

Reactie van annemiek

Ik bak het liefst een heerlijke (zand)appeltaart en serveer daarbij een lekkere vanillesaus met kaneel

Reactie van Jolanda

ik ben gek op bakken, maar probeer het wel te beperken omdat de meeste recepten heerlijk zijn maar niet zo gezond ;-) Mijn favoriete bakrecepten zijn appelcake en cranberry white chocolate chip cookies, heerlijk!

Reactie van Anneke

Ik bak het liefst (gezonde) muffins! Handig als tussendoortje of als ontbijt.. en aangezien mijn eetgedrag drastisch weer de gezonde kant op moet (en dat ook gaat gebeuren!) zou dit boek onwijs van pas komen! Liefs, Anneke

Reactie van Sabine

mmm Worteltaart (met banaan, volgens een recept van de AH)! Mijn kinderen zijn er gek op. Zelf gebruik ik speltmeel ipv bloem, agavesiroop ipv suiker en kokosolie ipv zonnebloemolie, maar het kan natuurlijk altijd anders! Het boek van Amber zou ik heel graag willen winnen omdat ik bakken heel leuk vind en ik het graag een beetje'verantwoord' wil doen, maar natuurlijk wel superlekker!

Reactie van Dominique

Van alles! Op dit moment dingen die met een vormpje uit te steken zijn, dat vindt zoonlief t leukst! Maar blijf vaak steken op de boter, meel, suiker en ei recepten.... Leuk om eens wat anders te proberen!

Reactie van Lieke

Pannenkoekjes van amandelmeel, banaan, ei, water en blauwe bessen. Met een kop koffie erbij een zalig ontbijt!

Reactie van Linda

Bananencake! Dé oplossing voor het wegwerken van die bruine bananen die zijn blijven liggen.

Reactie van Kim

Super-duper-healthy-oatmeal-cookies. Gezond en heel lekker met banaan als suikervervanger. Ik wil graag nog meer van dat soort recepten leren! :-)

Reactie van iulia van empel-stamate

Ik bak het liefst appeltaart

Reactie van Francis

Wat lijkt me dit n leuk boek. Ik vind t leuk om steeds n andere creatie te maken met gezonde produkten wat kan je met elkaar mixen. Zalig om kruiden te gebruiken. De kinderen v mijn vriend vinden t leuk om te helpen met bakken....vooral t laatste beetje beslag aflikken vd mixer of lepel..... Cakejes en appeltaart met zoveel mogelijk variatie.....en t is smikkelen bij ons thuis. Zonnige culinaire groetjes

Reactie van Loes Ahles

De mannen hier in huis vragen regelmatig of ik een taart voor ze wil bakken. Vooral citrus achtige taarten zijn hier favoriet. Helaas gaat dit gepaard met veel suiker. Dus soms een gezonde variatie tussendoor kan geen kwaad!

Reactie van Heidi Sour

Eigenlijk bak ik van alles en heb ik niet echt een favoriet. In het algemeen gaat alles schoon op bij mijn pubers :) Maar ik probeer graag iets nieuws uit en ik heb al veel gehoord over Amber Albeda en haar boeken. En haar recepten wil ik graag testen.

Reactie van Ry

Ik probeer graag allerlei recepten of combineer deze. Ik vind het belangrijk om mijn kinderen met verschillende producten en smaken kennis te laten maken. Zij zijn het hier niet zo mee eens ;) Binnen geijkte gerechten 'verstop of verbloem' ik dan ook regelmatig net even een ander soort groente of vleesvervanger.

Voor nieuwe en gezonde ideeën ben ik dan ook erg benieuwd naar dit gezond bakkenboek!

Reactie van Nina

Ik bak van alles en heb zelf niet echt een favoriet. Mijn peuterkokkies helpen altijd en vinden allerlei soorten fruitcakes lekker. Helaas heb ik deze zwangerschap zwangerschapssuiker, dus mag zowat niks eten en bak daarom ook weinig (tot verdriet van mijn dochters). Dit boek zou voor ons dus heel welkom zijn!

Reactie van Jo

ik bak het meest appeltaart (of appel/peren/notentaart meer) en ik maak ook vaak mon choutaart, naar het originele recept van Mon chou zelf (zonder eieren, handig voor zwangere dames). Erg benieuwd naar dit boek ivm de overweging zaken gezonder aan te gaan pakken :)

Reactie formulier