Menu Vind Restaurant
* maandag 27 januari 2014 *

Review: Elke dag een hap van Ramon Beuk

Susan Aretz – Reviews

reviewwinactie

Dat Smulpaapje van efficiënt koken houdt weten jullie. Het weekmenu dat we voor jullie verzorgen en jullie reacties daarop bevestigen dat daar behoefte aan is. Dat zag ook Ramon Beuk. En na vele uitgebreide kookboeken van zijn hand verscheen eind vorig jaar het handzame boekje ‘Elke dag een hap’

Inspiratie voor hele week

Met dit kookboekje word je geïnspireerd lekker te koken en minder te verspillen. Door van te voren na te denken over wat je in een week op tafel zet. En om het nog makkelijker te maken heeft Ramon Beuk dat voorwerk al voor je gedaan. In het boekje vind je 13 verschillende weekmenu’s. Met voorafgaand een boodschappenlijstje en welke voorbereidingen je moet nemen. Super makkelijk!

Gevarieerd eten

Wat dit boekje zo leuk maakt is dat je alle dagen van de week gevarieerd eet. En slim gebruik maakt van de ingrediënten die je hebt ingekocht. Niks wordt verspild. Geweldig! En zoals je van Ramon Beuk mag verwachten zijn de gerechten stuk voor stuk lekker. Variërend van Hollandse pot tot wat exotischere keukens.

Toegankelijk

Dit is geen kookboek dat je voor de sier in de kast zet. De vormgeving, fotografie en bovenal de prijs zijn bedoeld om het op het aanrecht te leggen en er mee aan de slag te gaan. Het maakt dat ‘Elke dag een hap’ toegankelijk is voor iedereen en er geen enkel excuus meer is niet zelf de keuken in te gaan!

Smulpaapje kookt!

Natuurlijk kookten wij ook uit ‘Elke dag een hap’. Niet een heel weekmenu, maar wel een aantal gerechten die we heel graag wilden uitproberen. In het weekmenu van komende zaterdag zullen we ons eigen interpretatie van een van die gerechten opnemen. Maar koop het boekje vooral zelf en ga aan de slag want er is keuze uit gerechten genoeg!

Winactie

Maar wie weet ligt het boekje al eerder bij jou thuis, want we mogen twee (door Ramon Beuk gesigneerde!) exemplaren weggeven. Hoe leuk is dat?! Doe mee door hieronder te laten weten waarom jij dit boekje graag wilt winnen. Vrijdag trekken we uit alle inzendingen twee winnaars!

20 reacties

Reactie van Lana van Stiphout

Voor mezelf koken is een traktatie, een cadeautje. Ik vind het soms lastig om ervoor te zorgen dat ik niet teveel ingrediënten koop die ik later weg gooi. Daarnaast vind ik Ramon een inspirerende kok die kookt met zijn hart.

Reactie van Elles

Ik ben hier thuis degene die alle dagen van de week moet bedenken wat we gaan eten, zo fijn als Ramon Beuk dit nu eens voor mij doet...maak altijd zijn roti en die is goddelijk!

Reactie van Henriette Leeuwis

Ik zou dolgraag dit boekje willen winnen, omdat ik vaak niet weet wat ik moet maken. Dus wat inspiratie zou zeer welkom zijn.

Reactie van Jolanda

ik kan altijd extra inspiratie gebruiken, heb net een nieuwe keuken dus ik kan helemaal los met nieuwe recepten!

Reactie van shiva

Ik zou heel graag wat inspiratie krijgen zodat mijn 3 kids wat makkelijker mee eten s'avonds en dat het niet elke keer weer een gevecht hoeft te zijn om wat variatie in de maaltijden te brengen:)

Reactie van Maxime

Met 1 fulltime werkende papa en een bijna fulltime werkende mama, een kleuter en een een peuterpuber in huis is het regelmatig flink aanpoten... zeker doordeweeks. Daarom is het te vaak snel proberen wat bij de kids naar binnen te 'schuiven' en papa en mama proberen ook nog wat binnen te krijgen... ik kan hierbij wel wat hulp en inspiatie gebruiken, zeker ook om het gezin compleet aan tafel te krijgen (en de borden leeg te eten).

Reactie van Lydia

Een kookboek dat vooral bedoeld is om op je aanrecht te leggen en ermee aan de slag te gaan. Klinkt als echt iets voor mij:) En ik ben ook zeer benieuwd naar Ramon's roti-recept!

Reactie van Smullen

Wil dit boekje graag aan iemand geven die te weinig kookt voor zichzelf.

Reactie van Manon

Iemand die te weinig kookt voor zichzelf...? Gevonden! :) Ik kook dan wel niet voor een familie maar inspiratie is meer dan welkom.

Reactie van Elbrich

Ik hoop eigenlijk maar een ding, namelijk dat ik met het minst originele boodschap toch nog kans maak op een van de boekjes. :-) Hier komt ie: ik zou het erg leuk vinden om uit dit kookboek te koken!

Reactie van Angeline

Heerlijk ongecompliceerd koken ,lekker en relaxed dat is wat Ramon bij mij oproept.No stress in the kitchen.

Reactie van Mariska

Ik maak elke week een weekmenu welke ik op ons bord in de keuken schrijf. Ik haal inspiratie uit kookboeken, internet, de magazine's uit de supermarkt. Mijn man en zoontje van 5 vinden bijna alles lekker. Maar met een baby van drie maanden erbij heb ik toch minder tijd/ rust om hier goed voor te zitten. Wat hulp van Ramon zou nu zeer welkom zijn!

Reactie van Sandrine

Na een periode thuis te zijn geweest ga ik vanaf volgende maand weer fulltime aan het werk. Omdat mijn man ook volle dagen werkt (en beslist geen kok is) heb ik de schone taak om elke dag het gezin, met twee jongens van twee en zeven jaar oud, een gezonde maar ook praktische en lekkere maaltijd voor te schotelen. Het sleutelwoord? Plannen! Het klinkt alsof het boek van Ramon precies daarbij gaat helpen.

Reactie van Henriëtte

Samen met mijn dochter kijk ik regelmatig naar de herhalingen van Born 2 Cook met Ramon. Zij vindt het superleuk om te helpen met koken en het kookboek van Ramon zou dan een welkome aanvulling zijn op ons repertoire!

Reactie van Chantal Beerepoot-Bakker

Ik heb binnenkort met mijn werk een kookworkshop van Ramon Beuk in Utrecht, dus zou wel handig zijn als ik wat inside information heb, even mijn collegaatjes laten zien wat ik in huis heb ;-) LOL

Reactie van Esther Potters

Ik kom elke week weer met dezelfde maaltijden "aan zeilen" dus wat meer variatie zou wel fijn zijn. "Elke dag een hap" klinkt al niet slecht, ik denk dat -ie voor mij is weggelegd!!

Reactie van Sarah

YES PLEASE.. Omdat ik geen keukenprinses ben en dat graag wil worden. Dit boek zal mij daar zeker bij helpen!

Reactie van Clau-dya

Super lekker én handig met z'n druk gezinsleven, even zelf niet na te denken wat nu weer te eten, maar het menu van Ramon volgen en elke dag gezond en lekker eten op tafel

Reactie van Gerry

Ook ik zou graag gevarieerder willen koken...Dit ook omdat mijn zoon sinds kort een ernstige nierziekte heeft. En daarbij erg op de voeding moet letten.

Reactie van ellen van aken

Na een maagverkleining lijkt het mij ideaal om uit het boekje te koken zonder eten te verspillen en veel inspiratie op te doen, voor zowel mezelf als voor mijn gezin.

Reactie formulier