Menu Vind Restaurant
* dinsdag 24 januari 2017 *

Review Deliveroo in Leiden

Susan Aretz – Reviews

review

Aan het einde van een hectische week kwam de vraag… mogen wij voor jou koken vanavond? Hoef jij alleen maar iets lekkers in te schenken, beentjes omhoog en niks doen.

Het kon niet beter getimed zijn want ik had echt nul fut meer om te koken na een enorm drukke periode. Want Deliveroo is nu ook in Leiden actief. En ik mocht dat uitproberen. Zo gezegd, zo gedaan!

Deliveroo new logo.png

Deliveroo, de andere thuisbezorger!

Ik had redelijk vaak met afgunst naar Amsterdam en andere steden gekeken waar Deliveroo al actief is. Bestellen bij lokale restaurants, maar er niet de deur voor uit hoeven. Hoe ideaal? Nu dus ook in Leiden. Top!

Variatie in bestelmogelijkheden

Bestellen doe je via de app of online, waar je een account aanmaakt. Keuze is er uit alle aangesloten restaurants. In Amsterdam en andere steden is het aanbod gigantisch. Leiden staat nog aan het begin, maar kent al fijn wat variatie. Dus of je nu zin hebt in Thais, een burger, Indonesisch, een gezonde salade of soep. Het kan allemaal! Alles wordt, heel duurzaam, met de fiets bezorgd!

Thuis uit eten

Wat ik echt top vind is dat de bezorgkeuze nu ook gezond kan. Dus niet persé meer een vette hap, maar ook de mogelijkheid voor een salade of soep. Toegegeven, ik ben nog steeds te krenterig om voor 12,50 aan sla te bestellen maar de mogelijkheid is er in ieder geval Wat ik ook écht toegevoegde waarde vind is dat je, zeker als je kinderen hebt misschien liever niet naar een restaurant wilt, thuis op restaurant niveau kunt eten. Je kiest de gerechten die jouw familie lekker vindt, joggingbroek aan en klaar. Geen gedoe!

Proef op de som

Niet alle restaurants zijn de hele dag open, maar je kunt ook al een pre-order ingeven. Per restaurant staat aangegeven vanaf wanneer ze bezorgen. Ik bestelde rond lunchtijd al, voor bezorging in de avond. Een rijsttafel, met nog wat extra gerechtjes erbij. Wat miste was uitleg van de gerechten, gelukkig is Google je vriend. Maar dat zou een mooie toegevoegde waarde zijn. Helaas werd ik om 17.30u door Deliveroo gebeld dat ze geen contact kregen met het restaurant en mijn bestelling dus niet geleverd kon worden. Hmmm. Dat was effe een tegenvaller.

En dat is wat mij betreft eigenlijk wel ook de zwakte nog van het systeem. Het restaurant moet de order uitvoeren en dat loopt niet altijd lekker. Is het te druk in het restaurant, dan kan het zijn dat je moet wachten. Is er iets anders aan de hand, Deliveroo weet dat niet altijd. Hou daar dus toch rekening mee als je besteld.

Deliveroo_Budda.jpg

Niet voor één gat te vangen

Die avond bestelde we overigens als alternatief een pizza via Zucca en die was er niet alleen heel snel maar ook nog eens heerlijk én warm. Dat heb ik ook wel eens anders ervaren. Fijn dus. Waar ik echt heel benieuwd naar was, was het Thais van Buddha’s. Een restaurant in Leiden waar ik wel vaker naar toe wil, maar omdat onze dochter niet van heel pittig houdt toch niet heen ga. Hoe fijn dus, ze leveren ook via  Deliveroo. En dat was een groot succes. Ook dit werd op tijd geleverd, was warm en smaakt echt anders dan menig afhaalmaaltijd. Die gaan we dus zeker onthouden!

Conclusie

Kortom, in de basis is Deliveroo echt een aanvulling op het bezorgen van gezond, vers en lekker gevarieerd eten. Houd er alleen rekening mee dat dingen aan de restaurantkant mis/anders kunnen gaan en dat Deliveroo alleen de tussenpersoon is tussen jou en de leverancier.

Als je daar rekening mee houdt is er geen enkele reden om niet heel veel lekkere verschillende restaurants uit te proberen. Ik hoop dat het aanbod in Leiden snel verder uitgebreid wordt!

Disclaimer: ik mocht Deliveroo uitproberen door middel van een tegoed dat ik ontving van Deliveroo. Desondanks is en blijft een review altijd een oprechte weergave van mijn persoonlijke ervaring.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier