Menu Vind Restaurant
* dinsdag 29 april 2014 *

Review: de Streekbox

Susan Aretz – Reviews

review

Boodschappen aan huis bezorgd, inclusief recepten. Niet meer hoeven nadenken over wat je eet. Er zijn steeds meer concepten die in deze behoefte voorzien.

Na een review van de Krat mocht Smulpaapje onlangs de Streekbox uitproberen. En we waren aangenaam verrast!

Gemak thuisbezorgd

Laten we voorop stellen dat Smulpaapje niet direct de doelgroep is van de Streekbox. Persoonlijk vind ik het prettiger zelf te bedenken wat ik gedurende een week kook. Dat maakt ons ook een kritische klant. En dan is het des te fijner als je zó verrast en blij wordt van wat je thuisbezorgd krijgt. Een grote doos vol pure producten. Waar het kan verpakt in papier, in plaats van plastic. Met een belangrijke rol voor groente van eigen bodem. De box biedt alle ingrediënten voor drie volledige maaltijden.

Hollands

De Streekbox profileert zich met Hollandse producten. De recepten zijn net even anders dan anders. Met de hulp van receptenschrijvers als Wereldeters en Onno Kleijn weet je dat je dan goed en lekker eet. Je zet dus niet de standaard Hollandse pot op tafel. Iedere week is er volop variatie in zowel producten als receptuur. Wat mij opviel, en wat ik erg prettig vond aan de Streekbox is het oog voor detail. Naast de producten zit er een boekje in de box. Met daarin niet alleen de receptuur voor de box van die week, maar ook meer informatie over de producenten van de producten. De recepten zijn kinderlijk eenvoudig te volgen. Alles staat tot in detail uitgeschreven, ook wat je zelf nog aan kruiden of eventueel aanvullende ingrediënten nodig hebt.

Vers

De versheid van de producten was echt meer dan prima. Afhankelijk van de ingrediënten moet je wel zelf even slim plannen wat je wanneer eet. Deze box bevatte bijvoorbeeld raapstelen. Die zijn normaliter na een paar dagen niet echt mooi meer, dus hebben we die als eerste gegeten. In een opmerkelijk verrassende en heerlijke ovenschotel overigens, die onze peuter ook erg lekker vond. Leuk om eens uit je comfort zone te treden en jezelf en je gezin te verrassen. Uiterlijk de woensdag voor het weekend dat je box geleverd wordt staan op de website van Streekbox de ingrediënten en recepten al die je in de box zult aantreffen.

Tot slot

De Streekbox zit goed in elkaar. In een wereld waarin dit soort concepten welig tiert vallen zij op. Doordat ze betaalbaar zijn (gemiddeld € 4,10 per persoon, per maaltijd) Een totaalpakket bieden van ingrediënten, recepten én achtergrondinformatie en hun Hollandse signatuur. Streekbox levert door heel Nederland. Als je voor maandag bestelt wordt je box nog diezelfde week (op donderdag-/vrijdagavond of zaterdagochtend) thuisbezorgd.

Actie

Smulpaapje bezoekers die de Streekbox willen proberen krijgen met de actiecode 'Smulpaapje' € 15,- korting op de eerste box. Dit aanbod geldt bij de afname van minimaal 2 boxen. Je kunt er voor kiezen om een wekelijks of tweewekelijkse bezorging te nemen. En na ontvangst van de 2e box is het abonnement op ieder moment op te zeggen. Een mooie manier om kennis te maken met Streekbox. Ik vermoed dat wij de Streekbox in de toekomst zeker nog wel een keer gaan bestellen.

Deze review werd mogelijk gemaakt door levering van één kostenloze GezinStreekbox voor vier personen

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier