Menu Vind Restaurant
* maandag 28 oktober 2013 *

Review: Bespaar met Jamie

Susan Aretz – Reviews

Wie je het ook vraagt, iedereen heeft wel een mening over Jamie Oliver. “Bespaar me Jamie” zag ik op Twitter al voorbij komen. Maar wat je ook van zijn stijl vindt, hij heeft het wel voor elkaar gekregen. Koken, echt eten, in weinig tijd en met beperkte middelen,

Jamie zorgt dat er geen enkel excuus meer is om niet vers te koken. Na twee kookboeken die gingen over koken in weinig tijd, draait dit kookboek om koken met een beperkt budget.

Vers voor weinig

De kern van dit boek is "eten met veel smaak, comfort food waar je gelukkig van wordt". Met verse producten, zoveel mogelijk lekkere gerechten voor nog geen € 1,65 per persoon, per recept; "low budget en per persoon goedkoper dan een afhaalmaaltijd" Dus waarom zou je dan niet liever zelf en vers koken?

Koop verstandig

Naast recepten staan er volop tips in het boek hoe je verstandig kunt inkopen. Maar ook hoe je met zo min mogelijk verspilling van bijvoorbeeld één stuk vlees, vis of kip, zoveel mogelijk verschillende gerechten kunt maken. En hoewel wij in Nederland niet de ‘grote stukken vlees voor de zondagse lunch’ cultuur hebben als in Engeland, is het absoluut economisch en vaak smaakvoller.

Smaak staat voorop

Het mag dan met beperkt budget zijn, op de smaak wordt absoluut niet bezuinigd. En tuurlijk, als je vollere smaken wilt vervang je de melk in een recept voor bijvoorbeeld room. Maar feit blijft dat Jamie Oliver het weer flikt om een boek vòl verrassende en lekkere recepten te zetten.

Wij zijn fan

Dat Smulpaapje een groot fan is van Jamie en zijn gedachtegoed is geen geheim. Op onze eigen manier proberen wij dat ook te doen. Door restaurants op de kaart te zetten die goed en lèkker eten voor kinderen bieden, in plaats van het standaard kindermenu. Door, in Smulpaapje kookt!, wekelijks recepten te brengen die bijdragen aan smaakontwikkeling thuis. En door aandacht te besteden aan alles wat te maken heeft met kinderen en lekker (uit) eten.

Dit boek sluit aan bij onze filosofie en zorgt er daarnaast voor dat ook je budget geen excuus meer hoeft te zijn om niet lekker en vers te koken. Hoe kun je dan geen fan zijn?

Smulpaapje kookt!

Zoals altijd koken we ook uit de boeken die we reviewen en delen een recept daaruit in Smulpaapje kookt!. Vrijdag uit 'Bespaar met Jamie' het recept voor een verrassende pasta carbonara, maar dan in een visvariant. We kookten ‘m voor onverwacht bezoek en hij werd op alle fronten goedgekeurd.

Deze review kwam tot stand met dank aan Kosmos Uitgevers, voor het ter beschikking stellen van een reviewexemplaar. Bespaar met Jamie is te koop voor € 29,95 bij diverse boekwinkels en online.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier