Menu Vind Restaurant
* zondag 4 december 2016 *

Review - VERS! van Donal Skehan

Susan Aretz – Reviews

review

Donal wie? Ik hoor het je denken? In Nederland is deze jonge Ierse auteur nog niet heel bekend, maar dikke kans dat dat heel snel gaat veranderen.

Ik moest de perslunch met hem helaas missen omdat we in het buitenland zaten, maar heb me met zijn nieuwe boek Vers! minstens zo goed vermaakt ;-)

Donal Skehan.jpg

Move over Jamie Oliver!

Die tekst is trouwens niet van mij, maar staat prominent op de cover van het boek en stond in de Daily Mail. Een manier om een onbekend auteur te duiden vermoed ik. Zijn frisheid en vrolijke koppie doen inderdaad wel aan Jamie denken, maar verder hoop ik vooral dat Donal de kans krijgt zijn eigen stijl te houden. Want dat heeft hij!

Gezond, toegankelijk, lekker

Als ik het boek van Donal moet typeren zijn dit de drie kenmerken die me opvallen. Een boek met gezonde recepten, stuk voor stuk heerlijk gefotografeerd en zo toegankelijk mogelijk. Dat ik amper kon kiezen wat ik eruit wilde maken zegt wel genoeg. De pancakes leken onze dochter heerlijk, ik wil dolgraag de sushibowl nog eens maken maar koos uiteindelijk voor de kipsalade met satésaus. Yum!

Vers! van Donal Skehan

En er is genoeg te kiezen in Vers! Ontbijtjes, eten onderweg, snelle avondmaaltijden (waarom die suppers in het Nederlands heten ontgaat me overigens), relaxte diners, toetjes en koken uit de voorraadkast.

In alles wil Skehan balans laten doorklinken, genieten van wat lekker is maar ook een gezond voedingspatroon met veel groente, fruit, granen en minder vlees. Tips ook om door de week snel(ler) aan tafel te zitten. Kortom, alles wat nodig is als je een druk bestaan hebt, maar wel gezond en lekker wil eten.

Aanvulling in je kookboekenkast

In lijn met de recent verschenen ‘superfood’ boeken van Nigella, Jamie Oliver en Donna Hay is dit er eentje die het niet van de daken schreeuwt maar het gewoon doet. Omdat het lekker is, omdat het gezond(er) is, omdat het bij hem past.

Ik denk dat je inderdaad de ‘oude garde’ maar eens even moet laten doen waar ze goed in zijn en je laat inspireren door dit heerlijke boek.VERS! is in Nederland uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 24,99 en is o.a. verkrijgbaar via Bol.com

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier