Menu Vind Restaurant
* donderdag 8 oktober 2015 *

Review - Vers van de boer met Willem & Drees

Susan Aretz – Reviews

review

Ken je dat? Je wil dolgraag bij kleine ondernemers je boodschappen doen, maar je hebt geen tijd om een rondje langs allerlei boerderijen en winkels te rijden. Dus dan toch maar bij de wekelijkse boodschappen terugvallen op de supermarkt. Niks mis mee, maar het hoeft niet meer.

Want Willem & Drees komen nu met het concept Vers van de Boer. En ik mocht het voor jullie uitproberen!

Willem & Drees

Je kent Willem & Drees misschien al wel uit de supermarkt. Bij onze lokale Spar ligt een deel van hun groente en fruit. Allemaal van lokale ondernemers, veelal biologisch en altijd uit het seizoen. Als wij niet op de markt komen, val ik heel vaak hier op terug. Ideaal!

Dat assortiment breiden ze nu uit met onder meer zuivel, vlees, kaas en brood. Maar het mooiste van alles. Het wordt bij je thuis bezorgd. Vers van de boer!

Vers van de boer

Vanuit je luie stoel bestel je, wanneer je maar wilt, online je boodschappen. En het assortiment is ruim. Alles van het seizoen. Van fruit, tot groente. Maar ook boter (échte boter!), zuivel, kip, gehakt, heerlijke boerenkaas. Noem het maar op. Heel handig in categorieën op de site ingedeeld. Je klikt aan wat je wilt bestellen en het gaat automatisch je mandje in. Er wordt met ruim 160 ondernemers samen gewerkt. Dat betekent dus volop keuze, en je kunt prima in verschillende prijscategorieën shoppen. Betalen doe je met iDeal.

Thuisbezorgd

Bestel je voor woensdagmiddag 13.00u dan heb je je boodschappen vrijdag of zaterdag in huis. Op een tijdstip dat je zelf uitkiest. In eerste instantie in een ruim tijdsvak. De dag zelf krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdstip, met een marge van een uur. Eigenlijk net als met de meeste thuisbezorgboodschappen services. Harstikke handig.

De proef op de som

Dit soort initiatieven heeft over het algemeen het stempel duur. En natuurlijk hangt veel af van de inhoud voor je portemonnee. Ik mocht voor € 40,- boodschappen doen en daar kun je dus best veel voor kopen. Wat je dan voor dat bedrag koopt? Mijn boodschappenlijstje zag er als volgt uit:

1kg regenboogpeen
1 fles volle melk
2 flessen drinkyoghurt
600g boerenkaas
kipfilet (3stuks)
rundergehakt (500g)
1 schaaltje peren
500g pruimen
1,5kg aardappels
200g gekleurde tomaatjes
100g gebraden rollade voor op brood

Eindconclusie

Ik word hier heel enthousiast van. Niet alleen omdat ik héél graag bij lokale en kleine ondernemers koop, maar ook omdat het je met deze service zo ongelofelijk makkelijk wordt gemaakt. Ja, je moet het wel plannen. Maar als je dan toch met ‘Wat eten we vandaag?’ op schoot zit ;-) bestel dan meteen een deel van je boodschappen via Vers van de Boer. Niet alleen steun je daarmee lokale ondernemers, de kwaliteit van hun producten is ook nog eens vele malen lekkerder. Wij waren in ieder geval zó enthousiast, dat we de week erna wederom via Vers van de Boer onze boodschappen hebben gedaan. De kratjes waar de boodschappen in bezorgd worden mag je overigens houden, maar kun je ook bij een volgende bestelling mee terug aan de bezorger geven, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden.

De smaaktest

Oh en natuurlijk is smaak eigenlijk minstens zo belangrijk als dat dit een top initiatief is. Nou, ook op dat gebied voldoet Vers van de Boer aan mijn best wel strenge eisen. De pruimen waren super zoet en sappig. De kaas, oh hemeltje, boerenkaas. Er is echt niks lekkerders. Laat die fabriekskaas liggen. Echt! En ook de rest was echt top. De regenboogwortel belandde in een stoofpotje, samen met wat tomaatjes en deel van de aardappel. De rest van de tomaatjes ging mee in de lunchtrommel van onze dochter.

Meer weten over Willem & Drees?

Wil je meer weten over het concept en/of over initiatiefnemers Willem & Drees, neem dan vooral een kijkje op de site!

Deze review werd mogelijk gemaakt door Willem & Drees die een krat ter beschikking stelde, maar is – als altijd – een oprechte weergave van mijn persoonlijke ervaring

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier