Menu Vind Restaurant
* maandag 29 september 2014 *

Review - Squiz knijpzakjes

Susan Aretz – Reviews

reviewwinactie

De wereld van voeding voor kinderen loopt niet over van de innovatie. Dus was ik éxtra blij toen ik las over Squiz.

Want iedereen die zelf voeding voor (kleine) kinderen maakt weet hoe lastig het is om dat op een handige, lekvrije manier mee te geven. Daar is nu een oplossing voor!

Knijpfruit

Onze dochter is dol op knijpfruit. Maar ik ben er iets minder dol op om het te kopen, dus doen we het slechts bij hoge uitzondering. Want in de kant en klare zakjes zit vaak niet de spannendste combinaties. Bovendien zijn ze relatief gezien belachelijk duur. Zelf fruitmoes maken is súper simpel. Bovendien kunnen je alle mogelijke variaties maken die je kind(eren) lekker vindt. Maar hoe geef je dat mee naar school of voor onderweg?

Squiz

Via Twitter zag ik dat All 4 Kitchen (een webwinkel met een enórm assortiment voor in de keuken) zakjes verkoopt van het Zwitserse merk Squiz. Zakjes die hetzelfde principe hebben als knijpfruitzakjes. Maar dan zelf gevuld kunnen worden. Afwasbaar/vaatwasser bestendig zijn en dus herbruikbaar. Duurzaam dus ook. Ge-weldig!

Squiz_knijpzakjes_web.jpgZo werkt het

Er werd me een setje zakjes opgestuurd om zelf te ervaren hoe makkelijk en handig het is. En dat zijn ze. Je maakt fruit of groentepuree van vers fruit. Ik gebruikte een appel, peer en sinaasappel en kookte die even tot het zacht genoeg was om er met de staafmixer puree van te maken. Nog een banaan erdoor pureren en klaar was mijn moes. Goed laten afkoelen en dan kan het in de zakjes.

Kind kan de (af)was doen

De zakjes zijn voorzien van een ziplock om ze mee af te sluiten en op het zakje staat aangegeven tot hoever je ‘m maximaal mag vullen. Hoe makkelijk wil je het hebben? Alle vormen van vloeibaar eten kan er in. Fruit- of groentepuree, maar ook zelf gemaakte babyvoeding of smoothies. Je kunt het zo gek niet bedenken. De zakjes zijn magnetronbestendig en kunnen zelfs in de vriezer. Dus maak een grote hoeveelheid en je hebt er een hele tijd plezier van.

Wij zijn fan!

Smulpaapje is fan. Dat moge duidelijk zijn. Er is nu geen enkel excuus meer om voor je baby-/kindervoeding terug te vallen op kant en klaar of voorverpakt. Niet alleen is het vers lekkerder, maar omdat de zakjes herbruikbaar zijn ben je op de lange termijn ook echt goedkoper uit. Let wel dat je je kind(eren) uitlegt dat ze de zakjes na gebruik niet weggooien (of dat iemand dat, zoals bij ons, voor ze doet!). Anders wordt het alsnog een duur geintje!Squiz_knijpzakjes2_web.jpg 

Winactie  (gesloten)

Wij mogen van All 4 Kitchen een set van de zakjes van Squiz weggeven, zodat jullie zelf ook kunnen ervaren hoe handig ze zijn. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is hieronder in een reactie aan te geven dat je mee wilt doen en wat jij in de zakjes aan je kind(eren) zou willen meegeven. Meedoen kan tot en met aanstaand donderdag 2 oktober 12.00u. ’s Middags maken we de winnaar bekend. Voorzie je reactie wel van een geldig e-mailadres, zodat we contact met je kunnen opnemen als je gewonnen hebt.

Deze winactie kwam tot stand met medewerking van All 4 Kitchen

 

19 reacties

Reactie van marlies vermeulen

Graag zou ik zo'n zakje willen winnen voor mijn dochter....ik zou er vanalles in doen. Ik maak elke dag verse groente/fruit smoothies....de ene keer zijn ze wat dikker als de andere keer...de wat dikkere variant zou ik dan in zon zakje doen ideaal voor mee naar school. Vele malen leuker/ interessanter dan een groente/fruitsmoothie in een beker!!

Reactie van Eefje Herregodts

Mango, aarbeien, halve banaan in de blender. Daarna de Squiz in en smullen maar!

Reactie van Rebecca

Oooh zoveel mogelijkheden---- denk wegens het seizoen aan appel-peer-banaan...

Reactie van Chantal

Wat een geweldig idee! Stoofpeertjes-moes, zou dat iets zijn?

Reactie van cynthia

Hallo! Wat een geweldig idee...herbruikbare knijpzakjes. Als ik een keer iets bijzonders wil maken, dan gewoon verschillende soorten fruit, hier 2 leuke ideeën: *1/4 ananas + 2 sinaasappels + 4 mandarijnen + 50 gr. gemalen amandel- of cashewnoten met elkaar mixen.

Een ander idee: *1 grote sinaasappel, geschild en in partjes verdeeld 10 mandarijntjes, gepeld en in partjes verdeeld, 1 grote appel in kleine stukjes snijden, anderhalve eetlepel gemalen sesamzaad of cashewnoten => alles samen mixen of blenderen.

Reactie van Josè

Lijkt me ontzettend handig! Dochter wordt vier Nebahat dus straks naar school. Fruit in een tas wordt snel beurs dus maak ik een smoothie van meloen, rucola en kokoswater. Heerlijk!

Reactie van Gwen

Geweldig voor mijn oudste dochter die in de pinguïngroep op school zit (ze hebben overigens ook een leeuwen- en olifantengroep ;-). Maar vooral ideaal tijdens de pauze in de twee uur durende zwemles. Geen gepruts met gerimpelde chloorhandjes en fruit wat op de grond valt. Uiteraard gevuld met de favoriet hier thuis: appel, bleekselderij, komkommer en een beetje gember en citroen!

Reactie van Carolien

Ik wil ze heel graag winnen! Ik hoop dat het het middel zal zijn om mijn dochter wel groente en fruit te laten eten eant ze weigert bijna alles!!

Reactie van Corinne de Keijzer

Handig! Voor grote vriend Finn van 5, eigenlijk lust hij alleen maar ijs, het liefst 5x per dag, zucht... Zou dit iets voor hem zijn? :-)

Reactie van Marloes

Ohh, wat superhandig dat dit er nu is! Ik wil ze sowieso hebben voor mijn jongste, die warm eet op de kinderopvang. Heel handig om het eten dat ik voor hem maak hierin in te vriezen en mee te nemen, kunnen ze het op de opvang zo opwarmen in de magnetron. En ook heel fijn voor de tussendoortjes onderweg. Fruitmoes, yoghurt met fruitpuree, groentepuree. ..ze zien er zo superleuk uit, dat ik denk dat de jongens er alles wel uit willen eten ;-)

Reactie van Wendy

Wauw!! Die zijn handig zeg! Ik geef mijn dochters allebei elke dag fruit mee naar school, dit in tegenstelling tot de andere kindjes die elke dag koek van hun ouders mee krijgen. Hiermee kan ik nog beter variëren met wat ik ze mee geef, super!!! Ik zou ze graag willen. :)

Reactie van meta

Wat handig lijkt me dit. Ben erg benieuwd hoe het vullen en schoonmaken gaat. Over de vulling geen zorgen. Ideeën genoeg.

Reactie van Anne-Marie

Super! Ben net begonnen met smoothies maken voor mezelf en dan je tweeling (6) kant-en-klare zakjes meegeven, dat kan natuurlijk niet. Worden fruitvarianten met stiekum wat groente erin....

Reactie van Bibi

Wat is dit ontzettend handig. Ik heb het review met een gevoel van herkenning gelezen. Mijn dochter is ook dol op knijpfruitjes maar ik stukken minder door de prijs en de toevoegingen. Dit is DE UITKOMST!!! Ik zou als eerste een fruitmoesje maken van appeltjes uit onze eigen tuin, banaan en een klein beetje geraspte kosos. Een heerlijk exotisch moesje lijkt me!! Ben erg benieuwd en ga hard duimen :D

Reactie van Sanna

Wat leuk zeg, ik denk iets met banaan en kaneel.

Reactie van Brigit

Door zijn handicap kan mijn oudste zoon (6) alleen gepureerd fruit eten. Nu moeten wij hem nog helpen met een lepeltje, maar met deze super gave zakjes kan hij het dan helemaal zelf! Zijn favoriete smaken zijn een mix van mango-banaan en peer!

Reactie van maaike

Knijpfruit, ze zijn er dol op. Ik ben echter iets minder dol op de conserveringsmiddelen. Deze zakjes zijn dus dé uitkomst. Ik zou er magere yoghurt gemengd met appel, banaan en nectarine in doen. Of gepureerde aardbeien, bosbessen en frambozen. Yum!

Reactie van Armin

Nog net op tijd....tuurlijk doe ik mee 😏 Inhoud wordt seizoensfruit en niet te veel soorten fruit door elkaar, dus denk aan appel/peer, roodfruit, etc.

Leuke actie!

Reactie van monique

Sinds een halfjaar weigert onze zoon (die eerst álles lustte) zijn groente, wat we ook proberen. Ik zou de Squiz dus willen vullen met een lekker groentemengsel. Banaan-wortel-pompoen, appel-paprika-broccoli of komkommer-appel-bleekselderij zijn de eerste combinaties die me te binnen schieten.

Reactie formulier