Menu Vind Restaurant
* maandag 14 november 2016 *

Review - Snelle klassiekers met een twist van Brenda Kookt

Susan Aretz – Reviews

review

Als ik aan Brenda en haar stijl van koken denk is het eerste wat me te binnen schiet ‘zonder poespas’ en dan in de goede zin van het woord.

Brenda pretendeert niets anders te zijn dan ze is. Een nuchtere West-Friese jonge vrouw die toegankelijke recepten maakt en wil laten zien dat koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Dat zie je terug in haar eerste kookboek, dat onlangs verscheen.

BrendaKookt.jpg

Snelle klassiekers met een twist

Een bomvol kookboek mag ik wel zeggen. Ruim 250! Bladzijdes vol makkelijke maaltijden, met ingrediënten die iedereen wel in huis en/of de supermarkt heeft. Met hoofdstukken die ieder wat wils bieden. Van soep, snacks en salades tot vlees, vis en vega. Maar ook hartige taarten, ovenschotels en zoete gerechten. Keus genoeg!

Zonder poespas lekker koken

In het boek van Brenda geen ingewikkeld culinair gedoe, maar ouderwets lekker ballen gehakt, erwtensoep of stroopwafelcake. Alle recepten hebben net even die twist, de titel van het boek zegt het al. De erwtensoep is van doperwten, de bal gehakt met tips om ‘m Italiaans of Oosters te maken. Ik denk dat als je uit Brenda’s boek niets iets vindt wat je wilt koken dat je dat in geen enkel boek wel gaat lukken, zo veel keuze is er!

Stamppotje met een twist

Juist om de Hollandse pot in huize Smulpaapje wel eens wordt vergeten koos ik een stamppotje uit het boek van Brenda om te maken. Ik kon het alleen niet helemaal laten om van haar twist mijn eigen twist te maken. Het resultaat was hoe dan ook smullen. Onze kleine dame vroeg om nóg een keer, na haar eerste bord. En eerlijk is eerlijk, ik ben (nee, nog steeds niet) geen stamppotfan maar dit was écht lekker! Het recept vind je dan ook op Smulpaapje terug.

Toegankelijk en héél veel keuze

Dat is eigenlijk de beste conclusie van dit boek, super toegankelijk, geen poespas en tot de nok toe gevuld met makkelijke en verrassende recepten. Gefeliciteerd Brenda, dat jouw online passie nu ook op papier écht bij jou past!

Snelle klassiekers met een twist is uitgegeven door Carrera, kost € 25,- en is de boekhandel en online o.a. via Bol.com te koop

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier