Menu Vind Restaurant
* maandag 15 juni 2015 *

Review - My new roots

Susan Aretz – Reviews

review

Dat je zelfs als foodie soms onder een steen kunt liggen bleek wel toen ik de uitnodiging kreeg om de boekpresentatie bij te wonen van Sarah Britton’s boek My new roots. Sarah wie? dacht ik nog toen ik het las.

Terwijl mijn mede-foodies hun enthousiasme amper konden onderdrukken keek ik gauw online wie deze dame eigenlijk is

Sarah Britton

De dame in kwestie, geboren in Canada nu wonend in Denemarken, blijkt een buitengewoon populaire foodblogger te zijn. Populair vooral bij de lezers die houden van gezond, superfood, vegan en/of vegetarisch. Het zijn niet de blogs die ik normaliter lees, dus heel gek was het niet dat ik haar niet kende. Maar het boek zag er prachtig uit. Plantaardig eten is iets waar ik nieuwsgierig naar ben. Kortom, reden genoeg om naar de presentatie in de Kas te gaan.

De Kas

Wie nog nooit, zoals ik, in de Kas is geweest kijkt zijn ogen uit. Het restaurant, dat ik uiteraard wel van naam kende, beschikt al jaren over een eigen moestuin en kas en kookt ook al jaren uitsluitend met de seizoenen mee. Allemaal goede redenen om er héél gauw een keer zelf te gaan eten!

Maar goed, we komen voor Sarah. Die staat met een brede glimlach mensen te begroeten, mensen die haar al jaren volgen. Ik hou dus even gepast afstand, aangezien ik amper een paar dagen van haar bestaan weet.

My new roots

Die reserve laat ik snel daarna los als zij, gedurende haar boekpresentatie, vertelt over de totstandkoming van haar filosofie en daaropvolgend haar boek. Hoe zij als kind werd grootgebracht met “processed foods” en haar zoektocht naar een betere eet- en leefstijl. Sarah gaat ‘holistic nutrition’ studeren en ontdekt hoe zij zich beter voelt bij plantaardige voeding. Ze gaat er over schrijven en My new roots, haar blog, is geboren.

Nuchter en aanstekelijk enthousiast

Sarah is in alles waar ze over vertelt aanstekelijk enthousiast. Nuchter ook. Nergens een opgeheven vingertje te bekennen. Ze laat ons hapjes proeven op basis van de recepten uit haar boek en nog meer dan haar eigen stijl overtuigen die van haar goede smaak. Stuk voor stuk pure en smaakvolle gerechten die er ook nog eens prachtig uitzien. Ik krijg per gerechtje meer zin om met haar boek in de keuken te duiken. Oké, op het ijs van avocado na dan. Er zijn grenzen! ;-)

 

Puur, plantaardig en lekker

Waar ik over het algemeen allergisch ben voor ieder boek dat een leefstijl probeert op te dringen maakt dat het oprechte enthousiasme van Sarah me nieuwsgierig maakt. Dat haar boek vól heerlijke gerechten staat draagt daar aan bij. Dat ze van heel veel ingrediënten – op basis van haar studie  - uitlegt wat die met je lijf doen en waarom ze goed voor je zijn draagt is een absolute bonus.

 

Voor ieder wat wils

Zelfs voor iemand als ik, die dol is op suiker, bloem en alles wat volgens veel health guru’s niet goed voor je is, is My new roots een aanrader. Want hou je van smakelijke, pure gerechten die bómvol groente zitten, maar die boven alles gewoon vreselijk lekker zijn dan kom je in dit boek volop aan je trekken.

En dan laat je de recepten waarvoor je écht je keukenkastjes en koelkast moet omgooien gewoon links liggen.

Proef op de som

Ik maakte het lekkerste groene soepje dat ik in tijden heb gehad. Diezelfde dag at ik de salade met spinazie en gegrilde courgette en hazelnoten. En een paar dagen later bakte ik de ontbijtbonken, ondanks dat ik had gezwóren never ever chia zaadjes in huis te halen.

Ga je koken uit het boek als er kinderen mee eten hou dan (deels) rekening met hun smaak. De soep van tuinbonen at onze kleuter mee (dat we samen de tuinbonen en erwtjes dopten helpt daar zeker bij!) maar de salade was haar te groen en te spannend.

Het recept van het groene soepje deel ik overigens binnenkort met jullie. Ik vond hem zó lekker dat ik ‘m als ontbijt had. Geen grapje!

Winactie - Gesloten!

Wil je zelf ervaren of dit een boek is dat jou aanspreekt? Ik mag van Karakter Uitgevers één exemplaar van My New Roots weggeven. Heel benieuwd of jij dan net zo enthousiast bent als ik!

Om mee te doen laat je onder dit artikel een reactie achter en vertel je mij waarom jij dit boek graag wilt winnen. Voorzie je deelname van een geldig emailadres, zodat ik contact met je kan opnemen als je gewonnen hebt.

Je kunt tot en met aanstaande zaterdag 23.59u mee doen. De winnaar maak ik zondag bekend via de Facebookpagina van Smulpaapje (die mag je natuurlijk liken!)

14 reacties

Reactie van Anne de Graaf

Ik ben de laatste tijd helemaal in de ban van goed eten. En nee, daarmee bedoel ik niet weinig eten. Maar gezond en gevarieerd. Dames zoals Sarah Britton en ook jij zelf Susanne, zijn een enorme inspiartie. Ik volg jullie beiden en post zelf regelmatig mijn geslaagde experimenten op instagram (@anne_travel_foodie). Ik zou het geweldig vinden haar kookboek te winnen zodat ik volop inspiratie heb voor de komende tijd! Groetjes, Anne

Reactie van Bas

Dat boek lijkt me heel interessant! Niet alleen totaal andere dingen proberen in de keuken, maar gewoon eens ervaren hoe het is om zoveel plantaardig te eten! Ik zou het erg leuk vinden om haar boek te winnen!

Reactie van Nathalie

Ik kende haar dus ook niet, maar dat wil ik graag veranderen :-)

Reactie van Vanessa

My new roots... wat een toepasselijke titel van haar boek. Zo voelt het ook met de keuze voor gezond eten voor je kind. New roots met de kleine en new roots met de keuze voor gezond eten. Ik ben daarom ook fan van Smulpaapje geworden en nu ben ik ook reuze benieuwd naar dit boek van Sarah Britton. Fingers crossed en hopelijk win ik haar boek..!

Reactie van Lies

Het lijkt me echt een heerlijk en inspirerend boek!! Ik ben echt heel benieuwd naar de recepten :-)

Reactie van Danique

Ik moet eerlijk zeggen dat ik haar ook niet kende.. Maar wat klinkt alles goed en lekker! Ik denk dat ik veel aan dit kookboek kan hebben. Sinds ik weet dat ik lactosevrij moet eten, is het lastig om uit kookboeken te koken vanwege alle boter, kaas, room etc. Ik ben zelf nog niet zo'n goede kok om alles goed te kunnen vervangen. Wat ik leuk vind aan die 'gezonde' kookboeken is dat er veel plantaardige gerechten in staan. Die voor mij dus allemaal geschikt zijn! En ik vind het ook nog eens super lekker gelukkig :)

Reactie van Ester

Met 2 drukke banen en 2 kleine uitgehongerde kinderen na een dag school/KDV is het iedere avond weer spitsuur in huis. Wij vinden het echter wel belangrijk om onze kinderen op smaakreis te nemen en van jongs af aan te leren dat voedzame, gezonde maaltijden ook heel lekker zijn. Daarom ben ik ook een enorme fan van Smulpaapje!Van Sarah Britton's boek "My New Roots" word ik zelf heel enthousiast: maximaal genieten van de heerlijkste gerechten die ook nog eens super gezond zijn! Immers "If you don't take of your body, where will you life?"

Reactie van Arianne

Je steekt mij helemaal aan met je enthousiasme. Krijg gelijk zin om gezond en met veel groente te kan koken. Normaal krijg ik de kriebels van superfoods en kokosbloesemsuiker e.d. en bak en kook ik het liefst met gewone bloem en roomboter. Echter als ik dit lees, wil ik toch heel graag het boek "My new Roots" winnen en daar lekkere en gezonde dingen uit gaan maken.

Reactie van Jose

Ik ben al even bezig met gezonder, groener en beter eten hoewel ik al nooit iets uit pakjes oud at. Groenten en fruit is altijd voorradig maar door een gebrek aan inspiratie belandt ook weer veel in de kliko. En dat is iets waar ik helemaal niet achter sta! Ik kan dit boek dus heel goed gebruiken want kopen is 1 ding, koken een heel ander!!

Reactie van Mary-Ann

Al sinds geruime tijd probeer ik te letten op ons eten (papa, mama en 2 kindjes van 6 en 8) door vooral veel groenten en eiwitten te koken, suiker inclusief zware koolhydraten) zoveel mogelijk te laten staan. Maar je raad het al, met die kindjes van ons is dat nog best een heel grote opgave. Inspiratie is dus altijd welkom! En natuurlijk laat ik nog weten of ik net zo enthousiast word als jij.

Reactie van Anita H.

Kookboeken hebben in principe altijd mijn bijzondere interesse. (Tenzij het boeken betreft met louter ingewikkelde en / of tijdrovende recepten of ingrediënt waar moeilijk aan te komen is.) Alleen al heerlijk om doorhen te bladeren. Dit boek is daar geen uitzondering op. Maar als ik dan lees dat powerfoods en gezonde voeding in het algemeen, duidelijk aan bod komen, dan wordt het wel erg interessant. Ik kan wel wat inspiratie en variatie op mijn voedingspatroon gebruiken.

Reactie van hans straat

De reden voor mij om mee te doen met deze aktie is om het boek door te geven aan de dochter van een vriendin die vegetarier is en op deze manier gezonder en lekkerder kan gaan eten. Dit is ook weer goed voor haar jeugdreuma dus zou een geweldig zijn om het boek voor haar te kunnen winnen

Reactie van Michelle

Je maakt me erg nieuwsgierig naar het boek. Soep als ontbijt zou ik ook wel willen proberen :)

Reactie van Michele

Als echte foodie raak ik spontaan geïnspireerd door de enthouasiaste verhalen en werkelijk prachtige foto's. De focus op gezonde, natuurlijke en onbewerkte voeding en eten met de seizoenen is iets waar ik een groot voorstander van ben, maar waar me zelf lang niet altijd aan hou (omdat er nog zoveel meer te genieten valt). Ik krijg spontaan zin om mijn oude manier van koken even te laten voor wat het is en kennis te maken met een nieuwe, spannende kijk op voeding. En bovenal te genieten van heerlijke, smaakvolle gerechten, die je "toevallig" ook nog heel goed voor je zijn en een energieboost geven.

Reactie formulier