Menu Vind Restaurant
* vrijdag 22 juni 2018 *

Rabarber tiramisu

Susan Aretz – Recepten

dinerrabarbertoetje

Naast de rabarberrijstpudding en de andere rabarberrecepten die op de site staan is dit onze absolute nieuwe favoriet. Normaliter is tiramisu een behoorlijke calorieënbom, maar ik heb er een lichtere versie van gemaakt zodat je ongegeneerd in één keer de hele bak leeg kunt eten 😉

Gelukkig wordt ‘ie van samen van genieten alleen maar lekkerder, dus ik zou gewoon nú de keuken in gaan om ‘m te maken!

rabarber_tiramisu Smulpaapje

Voor 4 personen

350g rabarber, in kleine stukjes
50ml water
35g suiker
1 vanillestokje, zaadjes eruit geschraapt

125ml slagroom
1 vanillestokjes
200g vanilleyoghurt
200g halfvolle kwark
rasp van 1 sinaasappel

12 lange vingers
100ml sinaasappelsap
200g aardbeien
50g pistachenootjes, grofgehakt

Rabarber tiramisu

Doe de rabarber, water, suiker en het vanillestokje én de zaadjes in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen, tot je een gare compote hebt die goed uit elkaar gevallen is. Laat dan afkoelen.

Tiramisu met kwark

Klop de slagroom op, met de zaadjes uit het vanillestokje, tot ‘ie stijf is maar niet té stijf. Meng de vanilleyoghurt en kwark met de sinaasappelrasp en spatel hier de slagroom door. Doop de lange vingers in de sinaasappelsap, leg in de ovenschaal en schep daar de helft van de rabarber op. Verdeel de helft van de aardbeien erover en daarop gaat de romige kwark.

Tiramisu met rabarber

Dan nog een zelfde laag herhalen en de bovenkant, je eindigt met een laag kwark, bestrooien met gehakte pistachenootjes. Heb je nog aardbeien over, dan leg je die er nog bovenop. Nu minstens vier uur in de koelkast zette en afblijven zodat de tiramisu kan opstijven. Geniet ervan!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier