Menu Vind Restaurant
* zaterdag 1 december 2018 *

Pumpkin spice wafels

Susan Aretz – Recepten

ontbijtpompoenwafels

Er zijn maar weinig dingen die de rest van de familie niet lekker vindt, maar pompoen hoort daar helaas wel bij. Toch kreeg ik ze gefopt met dit wafelrecept. Nadat ik twee keer een 10 score kreeg toebedeeld vertelde ik dat er pompoen in de wafels zat. Je had hun gezichten moeten zien. Hilárisch!

Eigenlijk zijn het daarmee dus gewoon groentewafels en zijn ze hartstikke gezond. Toch?! Hoe je ze ook bekijkt, ze zijn heerlijk en het maken meer dan waard!

pompoenwafels pumpkin spice

Voor ongeveer 15 wafels heb je nodig

200g bloem
60g maizena (of maismeel)
1tl zout
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
2tl pumpkin spice kruiden (die maak je zo of gebruik ze van Green Gypsy Spices. Je kunt ook speculaaskruiden gebruiken
375ml karnemelk
240g pompoenpuree *
6el zonnebloemolie (ongeveer 50ml)
25g rietsuiker
2 eieren, dooiers en eiwitten gescheiden

Verder nodig: wafelijzer

Pumpkin spice wafels

Meng de bloem met maizena, zout, bakpoeder, bakingsoda en pumpkin spice kruiden. Scheid de eieren in twee aparte bakjes en klop de eiwitten met een mixer tot ze stijf zijn. Meng de karnemelk met de pompoenpuree, olie, suiker en eidooiers. Met een mixer of staafmixer maak je er een glad goedje van.

Wafels met pompoen

Meng het beslag met de droge ingrediënten luchtig door elkaar. Schep hier tenslotte, heel luchtig, de eiwitten door. Verhit je wafelijzer tot het goed heet is en doe hier het beslag in. Bak de wafels volgens gebruiksaanwijzing tot ze goudbruin en gaar zijn. Niet te snel openmaken of ze al goed zijn, deze wafels hebben even nodig. Doe je je wafel te snel open, dan trek je ze uit elkaar. Serveer met poedersuiker of maple syrup. Geniet van je ontbijt!

Pompoenpuree

Ik had pompoenpuree over nadat ik een flespompoen in de oven had geroosterd. Je kunt dat uiteraard hier ook speciaal voor doen. Rooster de pompoen (met schil) dan 30-45 minuten in een op 200C voorverwarmde oven. Schep het pompoenvlees uit de schil en laat afkoelen.

Wafels invriezen?

Ja, dat kan prima. Laat ze na het bakken afkoelen, doe ze in een diepvrieszakje. Je haalt ze, op de dag dat je ze wilt eten, dan per stuk eruit. In de broodrooster (nog bevroren) opwarmen en klaar ben je!

Meer wafelrecepten vind je hier
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier