Menu Vind Restaurant
* woensdag 21 augustus 2019 *

Pruimencake met kaneel & gember

Susan Aretz – Recepten

bakkencakeontbijt

Nog tot en met september zijn er volop Nederlandse pruimen in het seizoen, een prima excuus dus om binnenkort deze pruimencake met kaneel en gember te maken. Die smaakt ook prima met pruimen uit andere landen hoor, maar lokaal is toch nét even iets lekkerder.

Ik bakte 'm op een tijdstip dat ik niemand kan aanbevelen, maar het werd daarmee wel een heerlijk ontbijt. Ook later op de dag is 'ie natuurlijk lekker. Maar maak 'm hoe dan ook maar eens, gewoon om zeker te weten dat ik het écht bij het juiste eind heb... 

pruimencake met kaneel Smulpaapje

Dit heb je nodig voor de cake (10 plakken)

300g pruimen (ongeveer 8 stuks)
1 ½ tl kaneel
3 el suiker
100g suiker
100g bruine basterdsuiker
115g zachte roomboter
2 eieren
1tl vanille extract
3el yoghurt
250g bloem
1 ½ tl bakpoeder
¼ tl zout
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder

verder nodig: cakeblik (met bakpapier) – oven voorverwarmen 175C

Pruimencake met kaneel & gember

Snijd de helft van de pruimen in blokjes en de andere helft in plakjes. Meng de suiker met de kaneel en haal hier eerst de blokjes doorheen (doe die daarna in een apart kommetje) en de plakjes daarna in de resterende kaneelsuiker.

Makkelijk cakerecept met pruimen

Meng de beide suiker en doe die met de zachter roomboter in een mixer. Mix tot de suiker goed is opgenomen en doe er dan één voor één de eieren bij als ook het vanille extract. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en gemberpoeder. Doe dit beetje bij beetje bij je suiker/botermengsel en meng kort. Tot slot de yoghurt erdoor mengen.

Cake bij het ontbijt of bij de koffie?

Doe de helft van het beslag in je voorbereidde cakeblik. Daarop gaan de pruimenblokjes. Spreid gelijkmatig uit. Daarop gaat de rest van je cakebeslag. Verdeel het goed over de blokjes. Hierop gaan je plakjes pruimen, die je dakpansgewijs erop legt.

Hoe weet je of je cake gaar is?

Bak je cake nu ongeveer 55 minuten in de voorverwarmde oven en controleer dan met een satéprikker of je cake gaar is. Dat is ‘ie als je satéprikker droog en schoon uit de cake komt. Als dat niet zo is laat je ‘m nog even in de oven.

Laat in het blik afkoelen, voordat je de cake helemaal eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Genieten maar!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier