Menu Vind Restaurant
* maandag 29 augustus 2016 *

Proefpost zomereditie

Susan Aretz – Lifestyle

proefpost

Hoewel het in de zomermaanden (ook) beduidend rustiger is qua proefpost was er toch nog volop te ontdekken. Van mini’s van bekende producten, tot een nieuwe spaaractie bij een supermarkt. Maar ook eigen ontdekkingen en goed nieuws voor chocoladeliefhebbers

Ik heb alles (natuurlijk) weer voor je op een rijtje gezet, in deze zomereditie van Proefpost!

proefpost zomereditie tony.jpg

Tony’s Chocolonely zet belangrijke stap in slaafvrije chocola

Wie de documentaire over de chocolademakers heeft gezien weet dat de ambitie van Tony’s blijft om 100% slaafvrije chocolade te maken. Er is in dat kader weer een belangrijke stap gezet. Want vanaf november van dit jaar worden alle cacaobonen voor Tony’s chocola herleidbaar.

Dat is sinds 2013 al voor een deel van de bonen (waar cacaomassa van wordt gemaakt) mogelijk, maar vanaf eind november dus voor álle bonen (dus ook voor die voor de cacaoboter) Mooi nieuws vinden wij, dus dat wilde ik toch even met je delen. De chocola blijft overigens onverminderd lekker ;-)

proefpost zomereditie Zeemansboter

Zeemansboter – 2 nieuwe smaken

Het is onze favoriete pindakaas, de Rotterdamse Zeemansboter. Er gaat menig potje doorheen, dus toen ik mijn nieuwe voorraad bij Foodelicious bestelde kreeg ik bij levering 2 nieuwe smaken meegestuurd om te proberen.

Zeemansboter met rozijnen en eentje met chili. Die met rozijnen vind ik niet zo, maar die met chili is te gek. Als je houdt van sambal op je pindakaas dan is dit een aanrader. Een subtiele hint van pittig door de pindakaas. Tof! Zeemansboter is dus o.a. bij Foodelicious verkrijgbaar.

proefpost zomereditie Lowlander Beer

Lowlander Beer

Hoewel ik niet echt een bierdrinker ben werd ik van deze biertjes erg blij. Niet alleen omdat het design echt heel cool is (ze wonnen er recentelijk een prijs mee), maar ook omdat het biertjes zijn die hier in Nederland gebrouwen worden. En daarnaast eigenlijk vooral omdat ze echt super lekker zijn. Niet zo bitter als een standaard biertje, wat ligt aan de botanicals waarmee de biertjes gebrouwen zijn.

De IPA dronken wij bij een Thaise maaltijd, wat een te gekke combi. En het witbiertje is een van de lekkerste die ik ooit gedronken heb, super na een zomerse dag. Zelf proberen? Stach en Marqt verkopen de biertjes, en daarnaast worden ze in de Randstad in een aantal horecazaken geschonken. Meer info vind je hier

proefpost zomereditie Vershouddozen

Spaaractie Albert Heijn

Bij de supermarkt is een nieuwe spaaractie gestart en kan er 6 weken gespaard worden voor 5 formaten vershouddozen en een vacuümpomp. Bij iedere €10 aan boodschappen krijg je een spaarzegel. Met een volle kaart (10 zegels) en een bijbetaling (tussen de €0,99 - 1,99) kan een van de vijf vershouddozen aangeschaft worden.

Albert Heijn wil zijn klanten met deze actie helpen om minder eten te verspillen. Ook is er in dit kader een speciale site waarop meer informatie en tips staan over het bewaren van voeding

proefpost zomereditie Verse Oogstbox

Verse Oogst box

Iedere week groente en fruit vers van de teler bij je thuisbezorgd? Dat kan met een van de boxen van Verse Oogst. Ik mocht kennismaken met de variëteiten tomaten die bij de telers van Verse Oogst worden geoogst. Een doos vol verschillende soorten tomaten, waar ik menig recept mee heb gemaakt daarna, zoals deze Panzanella, tomatentaart, en nog veel meer.

Meer informatie over de soorten boxen en de prijzen vind je op de site

proefpost zomereditie Bonduelle

Bonduelle mini’s

Speciaal voor eenpersoonshuishoudens, of voor wanneer je maar een klein beetje nodig hebt, komt Bonduelle met miniblikjes peulvruchten. Per blikje zit er 80g in. Op zich handig, want je blijft niet met restjes zitten die je daarna wellicht weggooit. Alleen je bent in de praktijk wel een stuk duurder uit dan een van de grotere blikjes (van bijvoorbeeld 150g) te gebruiken.

Dus kijk wat in jouw eetpatroon past (of bij jouw portemonnee). Je hebt nu in ieder geval wel de keuze! De miniblikjes zijn in de supermarkt – verpakt per 2 – te koop.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier