Menu Vind Restaurant
* donderdag 29 september 2016 *

Proefpost September

Susan Aretz – Lifestyle

proefpost

Dat iedereen weer volop aan het werk is konden we deze maand ook merken in de hoeveelheid proefpost en dat werd soms op uiterst originele manier gedaan!

Maar of alles wat we ontvingen even lekker was? Zoals altijd een eerlijk oordeel, ook in deze proefpost van september!

Brodericks_proefpost sept

Broderick’s cookiebars

Handgemaakte repen van biscuit en chocola, gemaakt door de Broderick’s broers uit Engeland. In drie soorten verkrijgbaar en met funky namen als de Caramental (met zachte karamel, een laag chocolade en een kruimelige laag koek) of wat dacht je van Tiff Toff in the Tuffen (chocolade met knapperige stukjes koek) en Road Rocking Choc Block (Belgische chocolade, stukken koek en luchtige roze en witte marshmallows)

Zakken met mini’s zijn te koop bij AH. De grotere o.a. bij AH to go. Wij proefden ze uiteraard voor jullie voor en werden er blij van. Luchtig, niet té zoet en precies genoeg voor de lekkere trek!

Kaltbachkaas_proefpost sept

Kaas gerijpt in Zwiterse alpenrots van Kaltbach

Soms valt proefpost op door de originele manier waarop het gebracht wordt. De kaas van Emmi-Kaltbach valt absoluut in die categorie. Verpakt in een stuk steen werd het, met alleen een hamer, thuisbezorgd. Na flink wat tikken op de steen vond ik in de steen een doosje met daarin de kaas.

Exemplarisch dus voor de manier waarop deze kaas gerijpt wordt, in Zwitserse grotten. Van 4 maanden rijping voor de Creamy & Tasty tot zeker 12 maanden voor de Gruyére. Stuk voor stuk heerlijk en gewoon te koop in de supermarkt!

Evian_proefpost_Sept

Evian in samenwerking met Christian Lacroix

Ook deze proefpost valt op, maar dan omdat het er prachtig uit ziet. Ja, het is “gewoon” water in een fles. Ik weet het. Maar soms wil je, bijvoorbeeld met kerst of tijdens een dinertje, een mooie fles op tafel zetten. Dan is dit er dus eentje die je zou kunnen kiezen.

Evian werkte voor het design van de fles opnieuw samen met befaamd modeontwerper Christian Lacroix, die speciaal voor de 10e limited edition fles dit ontwerp maakte.

Tonys_proefpost sept (1).jpg

Tony’s Chocolonely limited editions

Ieder jaar barsten alle foodies bijna uit elkaar van geluk als de limited edition repen van Tony’s Chocolonely op de mat vallen. Dit jaar drie wel héle bijzondere smaakcombinaties; Wit, Wortel & Walnoot * Puur, Gember & Citroen en Melk met cola & knettersuiker.

Verrassend genoeg vond ik die laatste het lekkerst, hoewel voor mij chocola eigenlijk het liefst gewoon zo gewoon mogelijk mag zijn. Ik merk dat ik steeds minder fratsen in mijn chocola wil. Wil jij je eigen oordeel vellen, bestel de repen dan bij Tony’s zelf ,of loop binnen bij Marqt of de Wereldwinkel.

Ztrdg_proefpost sept.jpg

ZTRDG Smaakcollectie

Voorheen was er de FoodWeLovebox, nu is er de ZTRDG Smaakcollectie. De beide bedrijven hebben de handen in één geslagen en gaan verder onder de nieuwe naam. Het concept blijft hetzelfde. Maandelijks een verrassingsbox. Wij ontvingen de box met IndieBrands, waarin onder meer mijn eerdere ontdekking Pinky Rose Lemonade. En daar kun je niet anders dan blij van worden.

Een abonnement op de Smaakcollectie is er in verschillende vormen. Kijk op de site voor meer info.

Ron Blaauw_proefpost sept.jpg

Ron Blaauw voor Albert Heijn

Wie net als ik niet in Amsterdam woont, maar wel wil genieten van de gerechten die chef Ron Blaauw ook in zijn Gastrobar serveert kan vanaf nu bij Albert Heijn terecht. Want o.a. zijn spareribs, saté en speciale sauzen zijn nu gewoon te koop bij de Appie.

We hebben de saté en spareribs geproefd. De speksaté is lekker pittig, maar niet té (alhoewel onze dochter daar anders over denkt) maar zeker in combi met de satésaus erg lekker. De spareribs, samen met de saus, vond ik echt véél te zout. De andere twee hebben we (nog) niet geproefd. Prijzen variëren tussen de €2.95 en de €5.95.

Ellas kitchen.jpg

Ella's Kitchen Griekse Yoghurt

Hoewel eigenlijk voor de kleinste Smulpaapje bedoeld is Ella's Kitchen bij onze 6jarige nog steeds een dikke hit. Zodanig zelfs dat ik niet eens een kans kreeg om een foto te maken van de nieuwe knijpzakjes met Griekse Yoghurt en fruit. Op waren ze, voor ik er erg in had. De foto is dan ook met dank aan Ella's Kitchen zelf. Wil je ze zelf uitproberen, dat kan! Want ze zijn vanaf nu o.a. te koop bij Albert Heijn, Kruitvat en Jumbo.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier