Menu Vind Restaurant
* woensdag 30 september 2015 *

Proefpost (september)

Susan Aretz – Lifestyle

proefpost

Wil je weten wat er afgelopen markt allemaal nieuw op de markt kwam? Deze editie van proefpost zit vól nieuwe ontdekkingen. En zo gevarieerd ook. Van gloednieuwe vegan burgers en groentepotjes tot jarige chocola en fruitspreads.

Ben ik altijd alleen maar enthousiast over nieuwe producten? Nee, niet altijd. Maar ook dan vind ik dat jullie dat best mogen weten en moet je het daarna vooral zelf ervaren. Lees gauw verder, dan lees je waar ik heel en iets minder enthousiast over was.

Tony Chocolonely

Tien jaar Tony Chocolonely. Dát moet gevierd worden. Ieder jaar wordt er weer reikhalzend uitgekeken naar de nieuwste limited editions. Welke smaakexplosie wordt er dit jaar geïntroduceerd?

Oh wat zijn we blij met de twee nieuwe smaken! Melkchocolade met popcorn én discodip (wat mij betreft de lekkerste van de afgelopen jaren) en de pure chocola met amandelen en zeezout (ook niet verkeerd trouwens). Wil je ze ook bemachtigen, dan ga je naar Marqt, de Wereldwinkel, de Bijenkorf of bestel je ze rechtstreeks via de site van Tony Chocolonely.

Yespers

Het idee achter de spreads is om het pure en frisse van een smoothie op een boterham te smeren, zónder onnodige toevoegingen. Deze startup brengt sinds half september drie fruitsmaken op de markt, door hen zelf ook wel smoothiespreads genoemd. Ananas/mango, bessen/aardbei en appel/framboos.

De textuur vond ik minder prettig, De smaak daarentegen was geweldig. Heel fris, heel puur. Lekkere combi’s. Super op een croissantje bijvoorbeeld.

Probeer ze vooral zelf, ze zijn vanaf nu te koop bij Jumbo en staan in het koelvak (er worden namelijk geen conserveringsmiddelen gebruikt!). Meer informatie op www.yespers.com

Dee’s

De Ierse Deirdre (Dee) maakt veganistische proteïneproducten. In 2008 in eerste instantie in een klein keukentje, en alleen vegan burgers. Nu zijn er omegaburgers van adukibonen, worstjes van gele erwten en zeewier, maar ook groentepotjes om zo in de magnetron te doen. Alle producten zijn op plantaardige basis.

De burgers werden niet heel enthousiast ontvangen door het testpanel. De groentepotjes heb ik nog niet kunnen proberen. Verkoopprijzen voor de burgers en worstjes € 3,49, de groentepotjes kosten € 3,99. Te koop bij Jumbo.
 

Iglo Kibbeling uit de oven

Ook zo dol op een portie versgebakken kibbeling bij de visboer of op de markt? Onze dochter in ieder geval wel. Maar ja, die vis wordt over het algemeen wel in olie gebakken en druipt vaak van het vet. Iglo komt nu met een handige oplossing voor thuis. Kibbeling uit de oven. In eerste instantie was ik wat sceptisch, maar ik moet toegeven ze zijn echt lekker en heel krokant!

Je vindt de kibbeling in het vriesvak. De aangegeven porties op de verpakking vind ik wat aan de krappe kant, maar dat is misschien omdat wij het als onderdeel van een maaltijd eten en niet als snack. Te koop bij diverse supermarkten, adviesprijs vanaf € 2,99

Two Chicks

Op zich is het een werkje van niks, eieren splitsen. Maar wat nou als je heel veel eiwit nodig hebt en eigenlijk geen bestemming hebt voor de eidooiers. Dan is dit een uitkomst. Pure eiwitten, niks anders. Er zitten 15 eiwitten in één flesje. Nog een week houdbaar in de koelkast na opening.

Ik heb twee keer geprobeerd om de eiwitten te kloppen. De eerste keer gebeurde er niks, nou kan dat want eitwitten kloppen vraagt om een vetvrije kom. De tweede keer, nadat ik de kom nogmaals had afgewassen en vetvrij had gemaakt, werden ze wel stijver, maar duurde het kloppen beduidend langer dan wanneer je gewoon eieren splitst. De eiwitten lijken ook wat dunner dan wanneer je zelf eitwit scheidt. Zelf proberen? Het is vanaf nu te koop bij Albert Heijn voor € 3,99 per flesje.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier