Menu Vind Restaurant
* zondag 29 oktober 2017 *

Proefpost oktober

Susan Aretz – Lifestyle

proefpost

Deze maand kreeg ik weer een aantal toffe nieuwe producten toegestuurd, maar ik ontdekte ook zelf lekkers in de supermarkt waar ik je ook deelgenoot van wil maken. En dan zijn er ook nog de persdagen van PR bureaus, die weer leuke nieuwe inzichten geven.

In deze Proefpost verder frietjes (!) maar ook een handige gezinstool, waar je ochtenden en avonden een stuk relaxter van gaan verlopen. Lees gauw verder!

Camelbak_proefpostokt Camelbak_okt proefpost

Lekvrije drinkfles Camelbak

Hoewel ik ze nog niet zelf heb uitgeprobeerd intrigeerde het persbericht me genoeg om jullie ook kennis te laten maken met de Camelbak drinkflessen van Eddy Kids. Lekvrije drinkflessen voor kinderen, met een siliconen drinktuit, die je heel makkelijk omhoog klikt en pas opengaat als je er zachtjes in bijt. De tuit is verbonden aan een rietje, en pas als je er aan zuigt komt in de inhoud omhoog.

De flessen zijn BPA-vrij, worden verkocht bij outdoor- en kookwinkels en apotheken en de adviesprijs is om en nabij de € 17,-

Frites Atelier_proefpost okt

Frites Atelier Amsterdam

Normaliter houd ik niet zo van haute frites, oftewel chique gedoe en allerlei overbodige smaken en toevoegingen op een bakje frietjes maar toen ik las dat bij het Frites Atelier – opgezet door sterrenchef Sergio Herman – er frietjes met bacon & bearnaise mayonaise op de kaart komt deze herfst liep het water me accuut in de mond.

Ook aan vegetariërs is gedacht, met een frietje met Old Mimolette (een Franse rijpe kaas) en truffelmayonaise. En dan heb ik de garnalenkroket, met Zeeuwse garnalen, nog niet genoemd. Wie in Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Utrecht of Antwerpen woont of komt moet dus maar even gaan proeven!

Pip & Nut_proefpostokt

Pip & Nut pindakaas

Pindakaas is hot, dat is duidelijk. Na de zeven smaken van Mister Kitchen is er nu het Engelse Pip & Nuts met een uitgebreide pindakaaslijn. Geen toevoegingen, geen palmolie!, geen smaakjes maar pure notenboters. De een met crunch, de ander helemaal glad. Ook amandelpasta’s, en die zijn lekker!

Niet alleen voor op je boterham (wat mij betreft liefst in combinatie met banaan, mmmmmm!!) maar ook lekker door bijvoorbeeld je smoothie. Te koop o.a. bij Jumbo, Plus en Deen. Prijzen vanaf € 2,79

Soof_proefpostokt

Soof limonade

In het limonadeschap zijn vier prachtige nieuwe flessen beland van Soof. Een Nederlands merk met volwassen smaken limonadesiroop. Bijzondere smaakcombinaties, die behoorlijk anders zijn dan de gemiddelde limonadesiroop.

Wij proefden de lavendel & zwarte bessen en de wortel & gember. Héél duidelijk zijn de smaken niet te proeven moet ik eerlijk bekennen. Maar ik kan me wel weer voorstellen dat een drupje ervan in je warme havermout of misschien zelfs wel in een cocktail net dat beetje extra geeft. Te koop o.a. bij Marqt (adviesprijs € 3,99)

Verse Oogst_proefpostokt

Verse Oogst herfstbox

Niets maakt me blijer dan verse groente & fruit. Dus toen de herfstbox van Verse Oogst bezorgd werd en ik de inhoud zag gingen mijn smaakpapillen accuut aan de slag. Van de collectie prachtige paddenstoelen maakte ik twee makkelijke vegetarische gerechten, die je binnenkort op de site zult zien.

De appels aten we lekker uit het vuistje en er werd een taartje gemaakt. Met de pompoen maakte ik een nieuwe pompoensoep, die ook online komt. De portiebakjes bosbessen waren ideaal voor onderweg. Alleen de spitskool bleek lastiger om iets mee te bedenken. In het verleden maakte ik ik daar een roerbak mee. En dat werd ook daar belandde die ook nu in, maar dan weer in een geheel nieuwe versie. Het recept deel ik binnekort met je. Ik hou van dit soort boxen, dat moge duidelijk zijn 😉

Tilda magnetronrijst

Deze rijst had ik in Engeland al een aantal keren gekocht. Gare rijst, die je maar 1,5 minuut in de magnetron hoeft te zetten en dan perfect gaar en klaar is. Klinkt te mooi voor worden? Nou, ik kan je vertellen dat wij sinds ik deze rijst kocht (want nu o.a. ook bij Albert Heijn te koop) niet anders meer wil/eet. Perfecte korrel, echt in een mum van tijd klaar en super lekker.

In Nederland is o.a. de Basmatirijst te koop, in 2 maten verpakt. Maar in Engeland heb je ook smaakjes (de Kokosvariant mag wat mij betreft héél gauw ook in Nederland op de markt komen) Wij eten beduidend vaker rijst, sinds ik deze in de voorraadkast heb staan. Probeer maar eens!

Checkpad Gezinnig

Gezinnig Checkpad

Wie schoolgaande kinderen heeft kent de struggle om ’s morgens niet als een politieagent te zorgen dat je kinderen op tijd de deur uit zijn. Ik was het herhalen van alle terugkerende rituelen zó zat dat ik op een papiertje alle taakjes ging schrijven, zodat onze dochter ze kon afstrepen. Tót ik de checkpad van Gezinnig in een persbericht voorbij zag komen. Halleluja!

Op een klein langwerpig voorwerp plak je 8 (of minder) taken die ’s ochtends en/of ’s avonds gedaan moeten worden en als ze gedaan zijn draait het kind het bolletje erboven om (moderne afstreepmethode dus). Wat een briljant idee! En wat een uitkomst. Want je kunt de taakjes wisselen, omdat ze met een magneetje vastgeklikt (en er dus ook weer uitgeklikt) worden.

Wij kozen samen welke taakjes er ’s ochtends gedaan moeten worden en welke ’s avonds. Ons meisje vond het geweldig. Ze had daardoor echt het idee dat het háár idee was en voelde zich er meteen verantwoordelijk voor. Precies wat je als ouders wil, eigen verantwoordelijkheid en niet meer iedere dag erachter aanjagen als een veredelde drilmajoor!

De Checkpad kost € 24,95 en is te bestellen via de site van Gezinnig, waar je nog veel meer toffe hulpmiddelen vindt voor ouders met kinderen.

Persdag Miss Publicity

Een van de manieren om ook op de hoogte te blijven van nieuwe trends en producten is het bezoeken van persdagen. Miss Publicity had in het prachtige Amstel Boat House een aantal van haar merken uitgenodigd om zich te laten zien. En daar zaten een aantal toffe dingen tussen!

Return to Sender plaid_Smulpaapje

Return to Sender

Wat dacht je bijvoorbeeld van Return to Sender. Het prachtige project van Katja Schuurman. Niet meer zoals voorheen te koop bij de HEMA, maar vooral online nu en in een select aantal winkels. Maar nog steeds met dezelfde insteek. En wat een prachtige producten hebben de designers dit keer gemaakt. Ik ben helemaal verliefd op de mooie plaids uit Ecuador!

Brabantia.jpg

Brabantia

Oerdegelijk (we hebben onze eigen prullenbak serieus al járen!), en nu ook vooral super mooi. De keukenlijn van Brabantia is al prachtig, maar hun nieuwe prullenbakken zijn gewoon bijna design. Ideaal hoe je er meteen ook afval in kunt scheiden. Mijn oog werd meteen getrokken door de gele variant, maar ze zijn er in alle mogelijke mooie kleuren!

Spingaren.Smulpaapje

Spingaren

Een proeflokaal met eigen gemaakte worsten en charcuterie, dat is Spingaren. De worsten konden we ter plekke proeven, en de venkelworst was mijn absolute favoriet. Ze worden verkocht in hun proeflokaal, maar je kunt daar ook aanschuiven om een avond lekker te eten. Dat gaat zeker op mijn 'to eat' lijstje voor Amsterdam!

Karaf Royal Leerdam_Smulpaapje

Royal Leerdam wijnkaraf

En last, maar zeker not least ontdekte ik de nieuwe lijn wijnkaraffen van Royal Leerdam. Ontworpen door vinoloog Barbara Verbeek. En naast praktisch, de wijnen komen nóg beter tot hun recht, ook vooral érg mooi. In combinatie bijvoorbeeld met de onderliggende steen, die je kunt koelen (voor witte wijn), dan wel verwarmen (voor rood). De glazen waren trouwens ook prachtig. Alles o.a. bij de Bijenkorf te koop, voor best schappelijke prijzen. Die gaan bij mij rechtstreeks op het verlanglijstje!

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier