Menu Vind Restaurant
* zondag 1 november 2015 *

Proefpost (oktober)

Susan Aretz

proefpost

Het najaar is begonnen. Dat zie je ook aan de producten die nieuw op de markt komen. En ook aan de hoeveel mooie nieuwe kookboeken die worden uitgebracht.

Aan die kookboeken wijd ik binnenkort apart een artikel, maar vandaag deel ik wel weer heel graag een aantal nieuwe producten met je!

Betjeman & Barton thee

Deze thee inkopers uit Den Haag hebben me omgetoverd tot een ware theesnob. Ik drink niet veel thee (een ware koffie addict) maar áls ik thee drink word ik zo blij van de prachtige variaties die zij bieden. In de kast staat ieder jaar een kerstthee, die is er ook dit jaar weer. Als je wilt zelfs in een prachtig blik.

Wil je trouwens de thee van Betjeman & Barton zelf proeven tijdens een exclusieve high tea? Dat kan. Zondagmiddag 15 november aanstaande in restaurant Oker op de Denneweg in Den Haag ben je welkom. Ik en nog een aantal collega foodbloggers zijn er ook bij! Meer informatie of je thee online bestellen kan via www.barton-webshop.nl

Tony Chocolonely

Vorige maand liet ik je al kennismaken met 2 nieuwe limited editions. Met enige vertraging heeft nummer 3 zich nu ook gemeld. En dat was het wachten waard hoor. Melk lemon cheesecake is de laatste smaak. Loopt jou het water ook al in de mond? Vanaf nu verkrijgbaar bij Marqt, de Wereldwinkel, de Bijenkorf of bestel je ze rechtstreeks via de site van Tony Chocolonely

Ocean Spray

De winter goed doorkomen? Ocean Spray draagt graag zijn steentje bij met lekkere cranberrysappen. Ik vind ze als onderdeel van een smoothie (of cocktail!) heerlijk, of zo, ijskoud als dorstlesser. Naast de sappen zijn er ook de gedroogde cranberries (craisins) waar ik dan weer heel dol op ben om mee te bakken.

Het assortiment van Ocean Spray vind je in de meeste supermarkten.

Emmi all-in one kaasfondu

Een bakje kant en klare kaasfondue, inclusief een houdertje en theelichtje. Bedoeld om snel aan tafel te kunnen en je kaasfondue warm te houden. Het idee vind ik leuk. De uitwerking helaas iets minder.

Ja, de kaasfondue is heel snel warm te maken in de magnetron, maar het houdertje en het theelichtje zijn eigenlijk niet nodig. Want de fondue is waarschijnlijk op voordat je de warmte nodig hebt. Daarnaast, wat doe je daarna met die houder?

De smaak, daar valt natuurlijk over te twisten. Ik vond ‘m vlak en miste dat kenmerkende van kaasfondue. Voor het geld dat je voor dit setje kwijt bent (€ 9,95) maak je wat mij betreft heel prima zelf je eigen kaasfondue. Maar zoals altijd, ontdek het vooral zelf. De kaasfondue van Emmi is in de supermarkt in het gekoelde kaasschap te koop.

2 reacties

Reactie van Marloes

Ik kreeg de Ocean Spray bij de Albert gratis en heb het gebruikt om atoofpeertjes in te koken. Aanrader!

Reactie van Sergio

Smaak van Emmi all in one is wat mij betreft prima! 9,95 is wat aan de prijs, maar je krijgt er een hoop gemak voor terug, handig voor feestjes of weekendjes weg.

Reactie formulier