Menu Vind Restaurant
* dinsdag 29 november 2016 *

Proefpost november

Susan Aretz – Lifestyle

proefpost

Na de hoos aan kookboeken de afgelopen maanden valt momenteel vooral feestdagen gerelateerde proefpost op de mat. Bedrijven maken zich op voor de Sinterklaas, maar zeker ook al voor de feestdagen.

Maar er is ook chocola, véél chocola. En duurzame vis en nog één keertje zetten we een bijzonder boek in het zonnetje. Welkom bij de november editie van Proefpost op Smulpaapje.

Tonys kaneel_proefpost.jpg

Tony Chocolonely

Niet één, maar maar liefst twee keer proefpost van Tony’s. Ja, het is vreselijk ik weet het. Maar als eerste was daar de winter limited edition, die het stokje overneemt van de zomer variant. Ik vind deze stiekem lekkerder dan alle vorige limited editions bij elkaar. Melk, met kaneel biscuit. Niet te overheersend zoet, nét genoeg kaneelsmaak. Gewoon echt heel lekker.

En dan zijn er ook de witte repen die vast in het assortiment komen. Helemaal wit, wat mij betreft te zoet maar de witliefhebber kan zijn hart ophalen. En de wit met framboos en knettersuiker, die er al even was als limited edition, maar nu voor altijd te koop is. En gemaakt van traceerbare cacaoboter. Mooi nieuws!

Good Food Book

Ik wil er tóch nog een keer de aandacht op vestigen. Het aller-, allergoedste kookboek. Niet alleen omdat ik er zelf in sta, net als heel veel andere bekende foodies én chefs. Maar vooral omdat per verkocht boek er 40 maaltijden voor schoolkinderen in Malawi gekocht kunnen worden.

Jij 50 toffe recepten. Zij een fatsoenlijke maaltijd. Soms de enige op een dag. Gewoon kopen dus! Het boek schaf je aan voor € 15,95, via fdbck.com

Fishtales_proefpost.jpg

Fishtales duurzame tonijn in blik

Als enige in Nederland is de tonijn in blik van Fishtales, van Bart van Olphen, 100% duurzaam te noemen. Voor mij genoeg reden om vanaf nu geen andere vis in blik meer te kopen dan deze. Want onze oceanen worden al genoeg leeggehaald, zonder dat er wordt nagedacht over de consequenties.

En helemaal handig dat er een boek is dat alleen maar recepten heeft met vis uit blik. Binnenkort eens wat lekkers uit maken! Fishtales wordt o.a. verkocht bij Albert Heijn, Hello Fresh en Deli2Go, KLM, Landmarkt Bagels & Beans

AH Kerstbox_proefpost.jpg

Allerhande kerstbox

De Appie is er vroeg bij dit jaar. Niet alleen met de tweede editie van het Allerhande Kerstfestival. Maar ook met een sneakpeek in de kerstbox van Albert Heijn, die vanaf nu al te bestellen is. Wij werden verrast met het dessert, een brownietaart met warme kersen en mascarpone. Die gaan we maar eens uitproberen komende maand!

De Kerstbox is te bestellen via de site van Albert Heijn.

berentzen-winter-apfelkorn_proefpost.jpg

Berentzen Winter-Apfelkorn

Wie net als ik oud genoeg is om als een van de eerste drankjes vroeger apfelkorn te kennen zal verrast zijn dat er nu een nieuwe, hippere versie te koop is. Eentje die je ook warm kunt maken. Met de smaken kaneel, appel en amandel in één drankje.

Een soort glühwein, maar dan met appel als basis. Verrassend en heerlijk voor de komende winterse periode! Adviesprijs € 14,99 en bij de betere slijterij te koop

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier