Menu Vind Restaurant
* dinsdag 31 mei 2016 *

Proefpost Mei

Susan Aretz – Lifestyle

proefpost

Soms wordt er meerdere keren per week door de postbode aangebeld, en worden er pakjes met proefpost gebracht. Dat brengt soms leuke, nieuwe ontdekkingen. Soms krijg je ook producten waar ik minder enthousiast over ben.

Voor de duidelijkheid, ik word niet betaald om over die producten te schrijven. Dat maakt ook dat ik altijd eerlijk kan zijn over wat ik er van vind. Ik laat je ze zien ter inspiratie. Benieuwd wat deze maand mijn favoriet was?

Freixenet sangria

Dit vond ik echt dé verrassing van de maand. Pre-mixen zijn over het algemeen niet mijn ding. Ik mix liever mijn eigen drankje. Maar de rode Sangria van Freixenet was precíes zoals ik ‘m gewend was te drinken in Spanje. Inclusief droge afdronk, door de rode wijn. Perfect gemixt. Er is ook een wit zusje verkrijgbaar, die vond ik dan weer te zoet.

De sangria's zijn vanaf komende maand verkrijgbaar o.a. bij Gall en Gall en kost € 6,99 per fles

NICE fruitijsjes

Biologisch fruit, een klein beetje rietsuiker of honig en wat water of sap. Dat is alles wat er in de fruitijsjes van NICE zit. We mochten ze proeven toen ze door het PR bureau werden langsgebracht. Nou, dat hoef je dan geen twee keer te zeggen. Dit is zoals fruitijs hoort te smaken. Je proeft daadwerkelijk het fruit terug, dat kan ook niet anders met de hoeveelheid fruit die er in zit. Heerlijk!

NICE wordt vooral in de horeca verkocht, helaas nog niet in de supermarkt. Op hun site kun je zien waar ze allemaal verkocht worden. Dat is gelukkig al op héél veel plekken. Nice!

ARLA Naturals

Bij de lancering van de nieuwe smaken ARLA in de Hortus Botanicus mocht ik al even voorproeven. Tot  mijn grote verrassing stond een paar weken later Hans van Arla op de stoep met de hele collectie nieuwe smaken. Om thuis, in alle rust, nog eens allemaal te proeven. Dat is niet aan dovemans oren gezegd, want het is ons favoriete zuivelmelk.

De yoghurtdrinks zijn vrij van alle kunstmatige ingrediënten en ARLA wil daar duidelijk over zijn. Dus álles wat er in de zuivel zit staat vermeld op het pak. De drinks zijn gezoet met stevia. Daar word ik dan persoonlijk weer niet zo blij van. Je proeft ze toch. Bij ons thuis is de bosvruchtendrink inmiddels favoriet, dat is ook degene waar ik de minste stevia in proef. De fruityoghurts gaan binnenkort in de test ;-) De nieuwe smaken ARLA zijn al te koop, o.a. bij Albert Heijn.

Côte d’Or

Een méga doos. Je verwacht niet dat het nodig is om nieuwe chocola te introduceren. Maar wel als het gaat om de fruitsmaken van Côte d’Or. Drie soorten ontving ik. Tja, en dan snap je natuurlijk dat iedere poging om af te vallen in huize Smulpaapje verloren is hé?! .... Toch heb ik ze nog heel even laten liggen. Want open is over het algemeen op ;-)

Wil jij ze al wel proeven? Dat kan. Ze liggen in de supermarkt, in de smaken sinaasappel, passievrucht en rood fruit.

Bonduelle bonenmixen

Soms krijg je producten waarbij het idee van wat er in zit je blijer maakt dan wat je proeft. Jammer genoeg was dat zo bij de bonenmix van Bonduelle. We zijn thuis namelijk dól op Edamame boontjes, of springboontjes zoals onze kleuter ze noemt. We stomen ze, en eten ze zo uit de peul als snack.

Bonduelle heeft ze nu, gestoomd en al, klaar in een blikje. En dat valt helaas wat tegen. Te zacht, waardoor het effect van het boontje wat mij betreft teniet wordt gedaan. De twee andere combinaties heb ik nog niet geproefd, maar lijken me lekkerder. Vooral omdat die boontjes steviger zijn en naar ik vermoed minder snel te zacht worden na verhitting. We gaan het binnenkort proberen. De bonenmixen zijn vanaf nu in ieder geval verkrijgbaar in de supermarkt.