Menu Vind Restaurant
* zondag 31 mei 2015 *

Proefpost mei

Susan Aretz – Lifestyle

proefpost

Het was smullen geblazen afgelopen maand. Met oude bekenden, in een nieuw jasje. Maar ook was er volop nieuws op de markt en zagen we een sterrenchef zijn eigen box, volledig in stijl, lanceren.

En er was chocola. Veel chocola ook deze maand. Geen ramp hoor. Maar dat betekent dat je soms - geheel in strijd met mijn karakter - je zelfbeheersing verliest. Lees maar gauw verder, ik vertel je er meer over in de proefpost van deze maand!

Marley Spoon

We mochten al eerder koken met het maaltijdbox concept van Marley Spoon. Dit keer was de aanleiding de samenwerking met bekende Amsterdamse restaurants en een prijsverlaging op een deel van hun boxen. Wij aten onder andere malse lamsfilet, naar recept van restaurant Sinne. Als ook een vegetarisch gerecht met gepofte aardappel en salade. Ook nu waren we qua smaak weer happy. Er waren wel ook een paar kanttekeningen. Weinig groente in het lamsgerecht en een naar verhouding toch nog steeds prijzig vegetarisch gerecht.

Daar tegen over; ook dit keer bevestigt Marley Spoon dat ze staat voor kwaliteit. Het vlees komt van de Lindenhoff, de producten zijn stuk voor stuk prima en de recepten verrassend. Kortom, hou je van gemak en mooi eten, dan is Marley Spoon voor jou! Bestellen kan via hun website

Chocola met drop van Autodrop

Een niet alledaagse combinatie, drop met chocola. Maar wie bijvoorbeeld de balletjes van Lakrids kent wéét hoe lekker die combi zoet/zout kan zijn. Dat vonden ze ook bij Autodrop.

En dus kreeg ik de eerste bekeuring thuisgestuurd waar ik wél blij van werd. Samen met twee potjes drop met chocola. Ze zijn er in twee varianten, drop met chocola en salmiak met chocola. Beiden vanaf nu te koop en verkrijgbaar o.a. bij Albert Heijn (adviesprijs 1,99)

Côte d’Or

Volgens onderzoek van Côte d’Or volgt de gemiddelde Nederlander te weinig zijn passie. Hoe zich dat verhoudt tot chocola weet ik nog niet helemaal, maar het was wel aanleiding om twee soorten chocola van Côte d’Or onder de aandacht te brengen. En dat is reden genoeg wat mij betreft.

Want ik kan je vertellendat in tegenstelling tot normaal, waarbij ik een blokje chocola eet en de rest van de reep wegleg, de nougat variant dit keer in minder dan een half uur verdwenen was. Op. Weg. Oké, wel gedeeld, maar met moeite. Echt, té lekker. Wil jij jouw passie realiseren, kijk dan op de site van Côte d’Or. Aanmelden kan tot 30 juni aanstaande

Bros bubbels

Zakjes met chocoladebubbels gemaakt van Bros. Melkchocola. Of vanille met melkchocola. Ik moet nog altijd aan de klassieke Bros reclame denken als ik deze chocola zie. Bros, Bros, Bros, Brooooos. (ja, de reclame is oud, dus geen ramp als het je werkelijk niks zegt ;-)).

De vertrouwde repen zijn nu dus ook in rondjes te koop. Ik vind dat jammer. Het herkenbare van de Brosreep, dat bubbelige, proef je helaas niet terug in deze Bubbels. Maar proef ze vooral om zelf te oordelen, ze zijn vanaf nu in de supermarkt te koop voor 1,99 per zakje

Niven foodbox

Te gast bij de lancering van sterrenchef Niven Kunz' foodbox betekent dat dat in stijl gebeurt, dat kun je aan Niven wel over laten. In het land der foodboxen is er dus nu een sterrenwaardige box bij. De jonge chef heeft - als altijd - een duidelijke mening over en gevoel voor mooie producten. Die komen terug in de box die zijn naam draagt (en het motto 'Make life tasty' ) en die vier keer per jaar te bestellen zal zijn. Zo veel mogelijk lokaal, hoge kwaliteit en allemaal onder zijn eigen naam/label. Je moet dus van goede huize komen om dat etiket te mogen dragen en in de box te belanden.

De box - die wij na afloop van de presentatie kregen - is echt een traktatie. In deze eerste box zijn eigen likeur, maar ook karamel en versjus. Daarnaast nog  bier, chocola, heerlijke citroenmayonaise (van het niveau, met je vinger in de pot!), fleur de sel zout en een goddelijke mangojam. Alles ziet er even prachtig uit. Er zit 1 receptkaart in de box. Dat hadden er van mij meer mogen zijn. Want hoewel ik toch redelijk mijn weg in de keuken weet is het voor mij ook nog niet helemaal duidelijk wat ik met versjus kan.

Wat ik echt top vind is dat alle producten uit de box na te bestellen zijn. Online via de site of te koop in het restaurant van Niven in Rijswijk. En sluit je een abonnement op de box af (199 euro voor 4 boxen), dan ben je één keer per jaar, voor de lunch, te gast in het restaurant van Niven. Mooie deal. Maar je kunt ook per box bestellen of 'm cadeau doen. Bestellen of meer informatie? Kijk dan op de speciale site.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier