Menu Vind Restaurant
* vrijdag 1 juli 2016 *

Proefpost juni - bomvolle zomereditie

Susan Aretz – Lifestyle

proefpost

Het is zomertijd en dat merk je meteen ook in de Proefpost die ik ontvang. En dan zitten daar soms artikelen bij waar mijn kleuter een gat van in de lucht springt en daarna de inhoud meteen inpikt.

Maar ze heeft het niet van een vreemde hoor, want jeetje wat zit er deze maand een hoop lekkers tussen!

Rio Mare_proefpost juni.jpg

Rio Mare gegrilde vis

Een méga pakket werd er bezorgd. Het ging om de blikjes gegrilde vis, waar Rio Mare bekend om staat. Maar het werd geleverd inclusief mini barbecue én barbecuegereedschap. Voor als je zelf nog een keer vis wil grillen denk ik. 

Hoewel ik eigenlijk altijd alleen tonijn uit blik eet, ben ik hier toch ook even mee aan de slag gegaan. Het is namelijk zo’n handig spul om een maaltijd nóg lekkerder te maken. De rijstsalade die ik maakte vulde ik aan met zo’n blikje makreel en verdomd, harstikke lekker! De blikjes vis zijn te koop bij de meeste supermarkten (prijzen variëren)

Innocent smoothie_proefpost juni.jpg

Innocent smoothies

We kopen ze met enige regelmaat als we in Engeland zijn, de smoothies van Innocent. Daar zitten ze in handige pakjes om mee te nemen. In Nederland zitten ze dan weer in flesjes. De inhoud is er niet minder lekker door.

En omdat Innocent vind dat je wel wat vaker een complimentje mag krijgen (of geven!) bedachten zij ook een digitale complimentjesmachine. Ik hou ervan ;-) en zeker ook van het lieve complimentje dat ik bij mijn smoothies kreeg… Innocent is in bijna alle supermarkten te koop (prijzen variëren)

Post_proefpost juni.jpg

Pots & Co

Hier kun je toch niet anders dan verliefd op worden. Prachtige bakjes met toetjes erin die minstens zo te gek zijn als het bakje waar ze in komen. In verschillende smaken, waaronder English Posset, en Chocolate & Roasted Hazelnut Ganache of Salted Caramel & Chocolate Ganache. Alsof je een sterrendessert zelf zó op tafel tovert! Mijn favoriet is zonder twijfel die English Posset, hoewel de twee andere bakjes minstens zo snel leeg waren ;-)

De desserts van Pots & Co zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en een potje van 85 gram kost €2,29

Kollumerkaas_proefpost juni.jpg

Kaas uit Kollum.nl

Streekkaas gemaakt van melk van boeren die men nog kent. De kazen worden vaak nog met de hand gemaakt en op traditionele wijze gerijpt. Je hoeft er niet voor naar Kollum te rijden, want deze kaas is ook in de webwinkel te koop. Ik kreeg een plankje met diverse kazen toegestuurd. En als ik nou ergens blij van wordt is dat van boerenkaas, fabriekskaas eet je daarna echt nooít meer! Het plankje was dan ook in no time leeg ;-)

Meer weten, dan neem een kijkje op de site. Naast stukken kaas kan er ook een kaasplankje voor je worden samengesteld.

Napoleon_proefpost juni.jpg

Napoleon soft

Het zijn de snoepjes uit mijn vroege kinderjaren. Oma had op het dressoir een porseleinen potje staan met daarin de citroenballen van Napoleon. In zo’n knisperend papiertje, met een vulling waar je kaken van samentrokken, zó zuur. Die snoepjes zijn er nog steeds, hoewel nu de dropvariant mijn favoriet is.

Maar er zijn vanaf nu ook zachte varianten van de bekende snoepjes. In drie smaken; zout, zoet en zuur. Gevaarlijk lekker, want de bedoeling was ze mee te nemen tijdens onze vakantie. De realiteit is dat ze dat niet gehaald hebben… De zakjes softe Napoleon zijn in de supermarkt te koop en kosten € 1,89 per zakje

Raclette_proefpost juni.jpg

Emmi Raclette

Soms krijg je ook proefpost waar je even 3x over na moet denken of je het snapt. Raclette is namelijk een Zwitserse manier van kaas smelten. De kaas wordt boven een vuur geroosterd, waardoor je er makkelijk gesmolten kaas afschraapt en dat bijvoorbeeld met brood eet.

Ik hou van gesmolten kaas, laat dat duidelijk zijn. Maar raclette associeer ik vooral met winter en comfort food. Emmi heeft bedacht dat je dit echter ook prima in de zomer kunt doen, op de barbecue. Barbeclette zoals zij het noemen. Tja, dat kan... denk ik. Hoewel ik het toch wat ver gezocht vind, maar da’s mijn mening.

Wat ze dan wel weer heel slim doen is er op maat gemaakte pannetjes voor ontwikkelen, met kant en klare pakjes kaas die er precies inpassen. Zodat de kaas smelt zonder dat je er een zooitje van maakt. Op de barbecue, of binnen op bijvoorbeeld een gourmettoestel. Ik weet het nog niet, maar ga het zeker een keer proberen. Als het weer wat kouder is ;-) De pakjes kaas zijn in de meeste supermarkten per 200g te koop (prijs kan variëren)

Granola bites_proefpost juni.jpg

Granola bites van Bites we Love

Bites we love kende ik vooral van de verschillende zakjes met gezonde tussendoortjes die je in een box kunt bestellen en periodiek thuis kunt laten sturen. Omdat veel klanten die tussendoortjes ook voor hun ontbijt gebruikte bedachten de dames van Bites We Love een super slimme nieuwe variant op hun succesnummer, de granola bites

Vijf verschillende smaken granola in een zakje, die je – net als de tussendoortjes – thuis gestuurd krijgt. Verrassende, gezonde smaken waarbij ik vooral fan ben van de gepofte speltkorrels. Wel ook zakjes waar niet super veel in zit (ik woog een zakje waar maar 35g in zat) en die dus relatief gezien best een kostbaar ontbijtje op leveren.

Tegelijkertijd, het bied wel volop variatie én het scheelt je tijd in de keuken. Bepaal dus vooral zelf of je dat de prijs waard vindt. De bites, beide varianten, zijn te bestellen via de site van Bites we Love en per 4 bites betaal je € 4,95.

Arab Food Lovers

De Arabische keuken is enorm in opkomst. Je hebt het ook op Smulpaapje gemerkt. En dat betekent dat de tijd (en markt) rijp is voor een online Arabische supermarkt én een eigen box met puur Arabische producten. Een te gekke manier om kennis te maken met de Arabische keuken.

De box, die vanaf eind juni verkrijgbaar is, bevat een keur aan Arabische producten én recepten. Zodat je, zonder te veel gedoe, thuis aan de slag kunt. Het enige dat je nog hoeft te doen is verse ingrediënten te kopen.

Overtuigd? Dan vind je op de site van Arab Food Lovers nog veel meer producten die bij je bezorgd kunnen worden, zodat je thuis kunt genieten van de Arabische keuken.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier