Menu Vind Restaurant
* woensdag 31 januari 2018 *

Proefpost 2018 - januari

Susan Aretz – Lifestyle

proefpost

Je zou bijna verwachten dat januari, net na de feestdagen, wat rustiger is qua nieuwe lanceringen. Maar niks is minder waar. Want pasen valt vroeg dit jaar (er lagen begin januari al paaseitjes in de winkel!!) en Valentijn komt er ook al weer aan.

Kortom, er viel weer genoeg te ontdekken. En daar hoef jij je luie stoel niet voor uit. Ik zet alles voor je op een rijtje!

Fuze tea proefpost

FUZE tea

Fuze Tea is een ijsthee die is gemaakt van een blend van natuurlijke thee-extracten, fruitsap en kruiden-extracten en het wordt door de Coca Cola company als nieuw merk gelanceerd in Nederland. Dat pakken ze niet gek aan, want op Nieuwjaarsdag wordt een prachtig pakketje aan de deur bezorgd. Daarin alle ingrediënten voor wat me-time, want dat is waar Fuze je toe wil overhalen. Even wat tijd voor jezelf. En je ijsthee natuurlijk.

Er zijn meerdere smaken. Ik proefde er drie van. Helaas voor mij zijn ze gezoet met stevia, een zoetstof waar ik echt van gruwel. De man en het kind vonden ze dan weer wel lekker. Zo zie je maar. Smaken verschillen. Fuze tea is in zes smaken te koop. Je vindt Fuze Tea in de grote supermarkten en o.a. bij tankstations, bioscopen en in de horeca.

Kruidenmixen van Green Gypsy

Samen met Francesca Kookt ontwikkelde Green Gypsy een Winter Wonder Melange. Een kruidenmix, die je zowel zoet als hartig kunt gebruiken. Ik ontving ‘m, samen met nog een aantal andere kruidenmixen, om te proberen.

winter-wonder-blend Francesca
foto: Francesca Berk

In deze kruidenmix zit oa anijs, kaneel en kardemom, maar ook peper en piment. Als je  ‘m mengt met een klein beetje zout is ‘ie heerlijk over een stukje vlees of vis, maar hij kan ook over groenten. Wil je ‘m zoet gebruiken, meng ‘m dan met wat maple syrup en lak er kippetje mee of maak er stroop mee voor pancakes. Deze mix, maar ook alle andere mixen, zijn te bestellen via de site https://www.greengypsyspices.com/

Servero Appelmoes

Toen ik het pakketje openmaakte was ik in eerste instantie een beetje verrast. Wat is er nou bijzonder aan appelmoes. We eten het niet vaak en als we het eten is het meestal zelfgemaakt. Appel en verder niks. En dat is nu precies wat de appelmoes van Servero ook is. Niks dan appel. Geen suiker, geen zoetstof, geen niks. Puur appel.

Servero appelmoes proefpost

En die zijn er in 3 varianten. De gladde appelmoes, die iedereen wel kent. Eentje met appelstukjes erin. En een biologische. En eerlijk is eerlijk, hij is heerlijk!

Lidl Vitamini’s

Helaas hebben wij niet echt een Lidl in de buurt, want los van dat ik vind dat ze er echt een fantástisch groente- en fruit assortiment hebben, kun je er ook sparen voor Vitamini’s. Knuffels in de vorm van groente & fruit. Bij iedere tien euro krijg je een zegel en met 15 zegels kies je een Vitamini uit.

Vitamini proefpost

Er hoort ook een app bij, met leuke en leerzame informatie voor kinderen. Super leuk! En met dank aan opa & oma hebben wij deze Bram Broccoli inmiddels in ons bezit.

Tony’s Chocolonely

Pasen valt vroeg dit jaar en dus viel de eerste Paaschocolade ook al vroeg op de mat. Een paasreep. Van Tony’s. In de vorm van een ei. Super leuk gedaan. En super lekker ook.

tony's proefpost

Maar wat ik nog belangrijker vind. Er is een boek over Tony’s geschreven. Met alle informatie over waarom ze doen wat ze doen. En dat is eigenlijk véél belangrijker dan welke smaak de limited edition dit jaar heeft. Want de missie van Tony’s – slaafvrije chocolade – is onverminderd belangrijk.

Zowel de paasreep, als het boek liggen nu in de winkel!

Lakrids by Johan Bülow

Kennen jullie het Deense merk Lakrids by Johan Bülow? Nee? Dan vertel ik je er graag meer over. Want zij maken al jaren een waanzinnig lekkere chocolade en dropballen, die langzaam ook Nederland veroveren. Ik zag je een aantal jaren geleden al in Berlijn en was wég van de combinatie van zoet en zout in één smaak. Er zijn verschillende smaken op de markt, maar speciaal voor Valentijnsdag is er een speciale LOVEbox. 

Lakrids proefpost

3 verschillende smaken zitten er in de box: Dark LOVE, een zoete drop in het hart, omhuld met witte chocolade en een krokante laag van yuzu en limoen. Orange LOVE met natuurlijk fruit van frambozen en Red LOVE met een biologische slow cooked drop en natuurlijk fruit van zwarte bessen. De box kost €30, Dark en Orange Love per pot van 150 gram €10,50 en 250 gram €15 Red love 150 gram €12 en 250 gram €17 en te koop via de webshop https://lakrids.nu/

Lakrids binnenkant proefpost

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier