Menu Vind Restaurant
* donderdag 3 mei 2018 *

Proefpost - voorjaarseditie

Susan Aretz – Lifestyle

proefpost

Het is al weer even geleden dat ik een Proefpost artikel schreef, maar er zijn weer zo veel toffe nieuwe producten op de markt dat ik jullie daar toch weer over wil informeren. Uit de vele pakketjes die ik krijg toegestuurd maakte ik een selectie met mijn persoonlijke favorieten.

Dat betekent lekkere limo, plantaardige ijsjes, chocola én de lekkerste nieuwe drop/chocoladeballen. Kijk maar gauw verder!

Lakrids.jpg

Lakrids limited editions

Net als Tony's heeft ook Lakrids regelmatig limited editions. Die met Pasen waren al te gek, maar de zomereditie is misschien wel mijn allerfavorietst tot nu toe. Twee smaken zijn er, los van elkaar, te koop. Wilde bosbessen, gecombineerd met drop en dulche de leche. Maar mijn absolute lievelings is de duindoornbes (de gele) die super fris smaakt en een heerlijk contrast heeft met het drophart van het balletje.

Alle Lakrids is online te koop, via de webshop

Abbot Kinneys choco frostick

Een plantaardig ijsje, gemaakt van kokosmelk en een flinterdun laagje chocolade. Dat zijn de ijsjes, die qua uiterlijk doen denken aan een Magnum, van Abbot Kinneys. Het bedrijf dat startte met yoghurt op basis van kokosmelk komt dus nu met ijsjes. En die zijn behoorlijk lekker kan ik je vertellen.

Abbot Kinneys ijs.jpg

Wat mij betreft, net als Magnums, wel echt aan de grote kant. Maar twee happen en daarna terug in de vriezer, zoals ik deed, kan prima. Of ze dat bij jou gaan halen of dat ze in één keer opgaan moet je zelf maar gaan proberen. Per stuk € 2 en in een doosje zitten drie ijsjes. De ijsjes zijn o.a. bij Ekoplaza te koop.

Simone a Soif

Hydrolade in een flesje. Hydro- wattes hoor ik je denken. Dat was ook mijn eerste reactie. Maar deze limonade gemaakt van bloemen, groenten en fruit is echt onverwacht lekker. Hydrolade is een alternatief voor chemische frisdrank of zoete sapjes. Het is een drankje dat bestaat uit water, plantenstoom (hydrolaat) en echte seizoensvruchten en -groenten, zónder concentraten. Dat is waarom de kleur en de smaak van fles tot fles kunnen verschillen. Hydrolatie ontstaat door de distillatie van planten tot waterdamp.

Simone a Soif hydrolade.jpg

Momenteel is het drankje nog vooral via de horeca te koop, maar ik hoop ook snel in meer Nederlandse winkels, want het is een super geschikt drankje voor kinderen omdat er geen enkele rommel én geen suiker in zit. NB. Vanaf 8 mei zijn de flesjes ook bij Marqt verkrijgbaar; waaronder de komkommer & munt variant

Ruby KitKat

Een van de allernieuwste soorten chocola is ruby chocolade. Ik maakte er met dank aan Hidde de Brabander onlangs al kennis mee en was dan ook blij verrast met het pakketje Ruby KitKat dat ik kreeg toegestuurd. Een friszure variant van de bekende candy bar is sinds kort te koop. Ik moet zeggen, echt lekker! De KitKat is sinds eind april op de markt.

Tonys Kitkat.jpg

Tony's Chocolonely limited editions

Speciaal voor de zomer komt er weer een nieuwe tijdelijke Tony's reep op de markt. Wit met ananas & kokos. Ja, inderdaad. Net als de piña colada. En zo smaakt 'ie ook. Fris, zurig met een beetje crunch. Niet te zoet, zoals je wellicht wel verwacht bij een witte chocolade. Ik vond 'm onverwacht erg lekker. Maar probeer dat vooral ook zelf uit, want hij ligt al in de winkel!

Fitzpatrick.png

Fitzpatrick limonadesiroop

In de FDbox van Foodelicious van afgelopen maand zat een limonadesiroop zoals ik 'm nog niet eerder heb geproefd. Citroen, munt en komkommer. Om aan te maken met kraanwater, of zoals ik het liefste doe met Chaudfontaine Rood. Het resultaat is een superfris, zomers drankje waar je waarschijnlijk liters van gaat wegdrinken. Ik weet dat onze fles in ieder geval al weer bijna op is.

Te koop via Foodelicious en een fles kost € 5,95. Dat is niet goedkoop, ik weet het. Maar in alle eerlijkheid, je hebt echt maar een paar druppels nodig per glas.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier