Menu Vind Restaurant
* woensdag 7 augustus 2019 *

Portobello met burrata van de BBQ

Susan Aretz – Recepten

bbqvegetarisch

Wil je geen vlees of vis op de BBQ, maar wel lekker van de barbecue eten dan is groente een prima plan. Je kunt ontzettend lekker variëren met groente van de BBQ, denk bijvoorbeeld aan een salade met gegrilde perzik, maar ook rode kool of gegrilde mais & courgette salade

Vandaag gaan er grote paddenstoelen op de BBQ, die we vullen met (zelfgemaakte pesto) & burrata. Ken je burrata al? Dat is het nóg romigere broertje van de al heerlijke mozzarella. Probeer maar eens!

Portobello burrata_Smulpaapje

Voor vier stuks

1 bol burrata (AH of kaaswinkel)
8 kleine tomaatjes, gehalveerd
4 tl pesto (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, zie dit recept)
2 el neutrale olie
4 portobello’s

verder nodig: BBQ 200 C (direct) - ovenschaal

Portobello met burrata van de BBQ

Vet de portobello’s rondom in en schep een theelepel pesto op de bodem. Daarop gaat de gehalveerde tomaat en daarover verdeel je de burrata. Schep evt. nog klein beetje pesto er bovenop.

Zet de portobello’s in de ovenschaal en verhit ze 20-25 minuten, tot de paddenstoel gaar is. Serveer met de bijgerechten van jouw keuze. Wij aten er een salade en brood bij.

Portobello burrata_klaar Smulpaapje

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier