Menu Vind Restaurant
* zaterdag 4 juni 2016 *

Polentafrietjes met Parmezaanse kaas

Susan Aretz – Recepten

Dit stond al héél lang op mijn ‘te koken bucketlist’. Ik proefde ze voor het eerst bij Jamie’s Italian, die een versie hadden met rozemarijn. Maar ook mijn eigen versie, met Parmezaanse kaas vond gretig aftrek thuis

Het is weer eens iets anders dan aardappelfrietjes. En heel fijn, ze zijn in z’n geheel voor te bereiden zodat je ze op de dag van eten alleen nog maar hoeft te bakken. Want oh ja, ze komen uit de oven dus ook nog eens gezond. Joepie!

Voor 2 grote en 2 kleine eters

200g polenta
800ml water
flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper

Verder nodig: bakblik (20x30cm) – bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

Hoe maak je polenta?

Let goed op de gebruiksaanwijzing op de polenta, en maak ‘m volgens die instructie klaar. In mijn geval was dat 200g polenta mengen met 800ml kokend water en dat een aantal minuten goed doorroeren en laten pruttelen, zodat de polenta indikt en gaar kookt. Roer er tenslotte de kaas goed door en breng op smaak met zout en peper.

Polentafrietjes met kaas

Doe de gare polenta in het bakblik, spreid gelijkmatig uit en laat het helemaal afkoelen. Zet dan in de koelkast en laat door en door opstijven. Kiep daarna het blik ondersteboven op een snijplank. Je kunt er nu heel makkelijk frietjes van snijden. Doe dat zo gelijkmatig mogelijk, zodat ze straks allemaal tegelijk gaar en krokant zijn. Tot en met dit punt kun je alles helemaal voorbereiden en afgedekt in de koelkast wegzetten.

Polentafrietjes uit de oven

Leg de polentafrietjes op het bakblik dat je met bakpapier heb bedekt en bak ze nu, in de voorverwarmde oven, in 20 minuten. Draai ze daarna, voorzichtig met een tang of een vork, om en bak nog 10-15 minuten. Als ze mooi goudbruin en krokant zijn haal je ze uit de oven. Serveer met je favoriete groenten, vis of vlees en geniet ervan!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier