Menu Vind Restaurant
* vrijdag 4 maart 2016 *

Pekingeend met pannenkoekjes

Susan Aretz – Recepten

fastfood

Toen ik een foto van onze avond pekingeend en pannenkoekjes recentelijk op Instagram zette kreeg ik meteen de vraag of ik wilde delen hoe ik dat gemaakt had. Nou biedt de eerlijk te zeggen dat je dit amper een recept kunt noemen.

Maar het is wel zo ongelofelijk heerlijk, dat ik met plezier uitleg hoe je dat thuis maakt!

Voor vier personen

Pekingeend, uit de vriezer bij de toko
Pannenkoekjes, uit de vriezer bij de toko
1 bosje lenteui, in dunne reepjes gesneden
1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
Hoisinsaus (Lee Kum Kee)
5 spice kruiden (AH)
zout & peper

Oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal

Fast Food

De pekingeend moet helemaal ontdooid zijn. Dat kan door ‘m uit de vriezer in de koelkast te laten ontdooien. Nog sneller gaat het als je ‘m (in z’n verpakking) in een ovenschaal legt met kokend water. Haal ‘m daarna uit de verpakking, dep droog en kruid met 5 spice, zout en peper.

Thuis Peking eend eten

Leg de eend, met het vel naar boven, in een ovenschaal en zet het 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Wil je een lekker crispy velletje, zet ‘m dan daarna dan ook nog 5 minuten onder de grill. In de tussentijd bereid je de groenten voor en zet je de pannenkoekjes even kort in de magnetron.

Pannenkoekjes met eend

Snijd de eend in dunne reepjes en zet alle schaaltje met ingrediënten op tafel. Beleg een pannenkoekje met saus, eend, komkommer en lenteuit en rol ‘m dan op. Natuuuurlijk eet je dit lekker met je handen!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier