Pastasaus met pompoen & tomaat



Zo’n heerlijk herfstige pastasaus, met pompoen en tomaat. En wat nog fijner is van deze pastasaus? De oven doet het werk!

Een variant van deze pastasaus aten we bij vrienden van ons. En hoewel de meerderheid van mijn gezin niet van pompoen houdt ging deze pastasaus zonder mopperen helemaal op.

Thuis dus aan de slag met mijn versie er van, waar ook nog wat venkel en paprika door ging. Een bomvolle groentesaus dus, waarbij de oven het werk doet. Hoe makkelijk en lekker wil je het hebben?

Pastassaus voor 4 personen

  • 400g pompoenblokjes
  • 4 grote vleestomaten, groene kroontje eruit gesneden
  • 1 puntpaprika, zonder zaadlijst, in grove stukken
  • 1 venkel, in grove stukken
  • 2tl gedroogde rozemarijn
  • 2teentjes knoflook
  • 1el olijfolie
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Verder nodig: bakplaat, voorzien van aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – staafmixer of blender

pompoen pastasaus

Pastasaus met pompoen & tomaat

Voor de pastasaus leg je alle groenten op de bakplaat. En leg de tomaten ernaast. Bestrooi alles met rozemarijn, zout en peper en druppel de olijfolie erover heen. Hussel even goed door en zet de bakplaat dan 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Aan jou de keuze

Ik zette er ook nog een schaal met drumsticks bij, die ik in dezelfde tijd als de pastasaus liet gaar grillen. Halverwege even omdraaien. Het vlees valt dan aan het eind van het bot en kun je, als de pastasaus klaar is, door de saus doen. Of er serveer ze apart erbij en laat de kinderen lekker kluiven. Wil je een vegetarisch gerecht, dan laat je dit deel gewoon weg.

Pastasaus uit de oven

Hussel halverwege de oventijd de groente nog even een keer goed door elkaar. Controleer na 25 minuten of de pompoen goed gaar is. Afhankelijk daarvan laat je het nog even staan, of kun je de bakplaat eruit halen. Doe alle groente in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer. Je kunt dit zo fijn of zo grof doen als je zelf wilt. Ik vind iets textuur eigenlijk wel lekker. Serveer met al dente gekookte pasta en natuurlijk wat geraspte Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 20 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!