Pastasalade met gegrilde kip & avocadodressing



Pastasalade is toch wel een van mijn favoriete zomergerechten. Zó gemaakt, de dag erna ook nog lekker en ideaal om mee te nemen voor onderweg. Lekker ook om mee te nemen naar het strand, park of picknick.

Deze pastasalade heeft geen vettige mayodressing, maar eentje op basis van romige avocado en karnemelk. Probeer maar eens, je weet niet wat je proeft!

Pastasalade voor 4-6 personen

500g pasta naar keuze
150g tomaatjes, gehalveerd
2 paprika’s, in blokjes
3 lenteuitjes, in dunne ringetjes
1 avocado, in blokjes
½ gegrilde, gare kip (poelier of markt)
1 bos groene asperges, gegrild

Voor de avocadodressing

1 rijpe avocado
sap van ½ limoen
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
125ml karnemelk
zout & peper
handje verse peterselie

Verder nodig: staafmixer of blender

Pastasalade met kip & avocado

Kook de pasta beetgaar en bereid alle andere ingrediënten voor. De asperges heb ik, zonder toegevoegde olie, gegrild in een hete grilpan (ongeveer 10 minuten voor nodig) en daarna in stukjes gesneden. Pluk de kip en snijd in grove stukken. Meng alle ingrediënten met de warme pasta.

Avocadodressing

Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een maatbeker (of blender). Met een staafmixer maak je er een gladde saus van. Doe die bij de nog warme pasta en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout & peper en garneer met nog meer verse peterselie.

Lauwwarm vind ik pastasalade eigenlijk het lekkerst, maar je kunt ‘ook heel prima helemaal van tevoren klaarmaken. Serveer dan wel op kamertemperatuur en doe er indien te droog nog een klein scheutje olijfolie door.

Gepubliceerd op 12 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!