Menu Vind Restaurant
* maandag 9 maart 2020 *

Pasta pestogehaktballetjes met burrata

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodgehaktpasta

Pasta pesto gewoon puur is al heerlijk, maar met goudbruine pestogehaktballetjes en romige burrata erbij wordt het nóg lekkerder. Het allerliefste maak je natuurlijk je pesto hiervoor zelf. Waarom dat écht de moeite waard is lees je hier.

De gehaktballetjes zou je trouwens ook, zonder pasta, als borrelhapje kunnen serveren. Het is maar dat je het weet 😉

Pasta_pestogehaktballetjes Smulpaapje

Pasta pestogehaktballetjes met burrata

voor vier personen, als avondmaaltijd
300g rundergehakt
3-4 el pesto
zout (matig) & peper
1el olie

350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata *
optioneel: verse basilicum

Bereidingstijd: 15 minuten

Wat is burrata?

Dit is het romige broertje van mozzarella. Zeker als je een goede kwaliteit burrata koopt weet je niet wat je proeft. Je gebruikt een halve bol per persoon. Snijd die als laatste op het gerecht, zodat de room fijn door de pasta loopt. Mmmmmm!

Pestogehaktballetjes

Meng het gehakt met de pesto, zout en peper en vorm er 16 balletjes van. Wil je meer gehaktballetjes, verdubbel dan de hoeveelheid gehakt en pesto. Braad de balletjes in de hete olie in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin.

Pasta pesto

In de tijd dat de gehaktballetjes braden kook je in gezouten water de pasta beetgaar. Giet af (vang een beetje van het kookvocht op) en meng met de pesto en 50g van de geraspte kaas. Voeg evt. een paar eetlepels kookvocht toe om het iets losser te maken. Serveer met de gehaktballetjes, extra geraspte kaas, pijnboompitjes en een halve bol burrata. Garneer met basilicum.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier