Menu Vind Restaurant
* donderdag 6 september 2018 *

Pasta met Hollandse garnalen

Susan Aretz – Recepten

dinergarnalenpastasamenwerking

SAMENWERKING - Met één pond ongepelde garnalen van de visboer op de markt maakte ik niet alleen deze waanzinnige pasta, maar ook de bouillon die ik in het recept gebruik. Dat betekent dat met een uurtje Zen garnalen pellen je daarna in een mum van tijd deze pasta op tafel zet.Deze kleine smaakmaker zorgt daarmee voor nét dat lekkere extra's aan je pasta.

Natuurlijk kan de pasta ook met al gepelde garnalen en een kant & klare visbouillon, maar doe me een lol (of beter gezegd, doe jezelf dat plezier) haal dit weekend een pondje garnalen en geniet. Het is het waard!

pasta hollandsegarnalen Smulpaapje

Voor vier personen, als avondmaaltijd

1 pond ongepelde garnalen, de schillen & koppen gebruik je voor de garnalenbouillon (recept vind je hier)
of gebruik 150-200g gepelde garnalen
400g kleine venusschelpjes
2 venkelknollen, in dunne reepjes (de topjes gebruik je voor de bouillon)
1 courgette, in kleine blokjes
1el neutrale olie
250ml visbouillon (zelfgemaakte garnalenbouillon of van een tablet visbouillon)
1 citroen, de rasp
350g linguini of spaghetti
scheutje lekkere extra vierge olijfolie
zout & peper

Snelle pasta met Hollandse garnalen

Maak de bouillon volgens dit recept en zorg dat die klaar staat. Zorg ook dat je groente is gesneden en een pan gezouten water aan de kook is. Daar gaat de pasta in en die kook je in 8-10 minuten al dente. In die tijd bak je, op hoog vuur, de venkel en courgette in de olie 3-4 minuten aan.

Daar gaan de uitgelekte schelpjes bij en de visbouillon. Vuur iets hoger nog en al omscheppend de schelpjes in het vocht gaar koken. Na een paar minuutjes gaan ze al open.

pasta hollandsegarnalen_schelpjes Smulpaapje
dit zijn de venusschelpjes die ik in dit recept gebruikte, iedere goede visboer heeft ze!

De kleine smaakmaker

Giet de pasta af en doe die in de pan erbij. Even goed husselen en op smaak brengen met zout & peper. Dan de Hollandse garnalen erbij en omscheppen. Meteen serveren met wat citroenrasp en een scheutje olijfolie. Genieten maar!

Samenwerking: dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met het Nederlands Visbureau. Voor meer recepten met en informatie over Hollandse garnalen kun je ook terecht op Hollandsegarnaal.nl

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier