Pasta met Hollandse garnalen & venusschelpen



SAMENWERKING – Met één pond ongepelde garnalen van de visboer op de markt maakte ik niet alleen deze waanzinnige pasta, maar ook de bouillon die ik in het recept gebruik. Dat betekent dat met een uurtje Zen garnalen pellen je daarna in een mum van tijd deze pasta op tafel zet.Deze kleine smaakmaker zorgt daarmee voor nét dat lekkere extra’s aan je pasta.

Natuurlijk kan de pasta ook met al gepelde garnalen en een kant & klare visbouillon, maar doe me een lol (of beter gezegd, doe jezelf dat plezier) haal dit weekend een pondje garnalen en geniet. Het is het waard!

Voor vier personen, als avondmaaltijd

1 pond ongepelde garnalen, de schillen & koppen gebruik je voor de garnalenbouillon (recept vind je hier)
of gebruik 150-200g gepelde garnalen
400g kleine venusschelpjes
2 venkelknollen, in dunne reepjes (de topjes gebruik je voor de bouillon)
1 courgette, in kleine blokjes
1el neutrale olie
250ml visbouillon (zelfgemaakte garnalenbouillon of van een tablet visbouillon)
1 citroen, de rasp
350g linguini of spaghetti
scheutje lekkere extra vierge olijfolie
zout & peper

Snelle pasta met Hollandse garnalen

Maak de bouillon volgens dit recept en zorg dat die klaar staat. Zorg ook dat je groente is gesneden en een pan gezouten water aan de kook is. Daar gaat de pasta in en die kook je in 8-10 minuten al dente. In die tijd bak je, op hoog vuur, de venkel en courgette in de olie 3-4 minuten aan.

Daar gaan de uitgelekte schelpjes bij en de visbouillon. Vuur iets hoger nog en al omscheppend de schelpjes in het vocht gaar koken. Na een paar minuutjes gaan ze al open.

pasta hollandsegarnalen_schelpjes Smulpaapje
dit zijn de venusschelpjes die ik in dit recept gebruikte, iedere goede visboer heeft ze!

De kleine smaakmaker

Giet de pasta af en doe die in de pan erbij. Even goed husselen en op smaak brengen met zout & peper. Dan de Hollandse garnalen erbij en omscheppen. Meteen serveren met wat citroenrasp en een scheutje olijfolie. Genieten maar!

Samenwerking: dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met het Nederlands Visbureau. Voor meer recepten met en informatie over Hollandse garnalen kun je ook terecht op Hollandsegarnaal.nl

Gepubliceerd op 6 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!