Menu Vind Restaurant
* woensdag 5 september 2018 *

Pasta met courgette & ricotta

Susan Aretz – Recepten

courgettedinerpasta

Courgette is zo’n groente waar je niet genoeg recepten voor kunt hebben (hier vind je ze allemaal). Zeker als het, zoals nu, in het seizoen is is het een supervoordelige groente waar je alle kanten mee op kunt. Zoals ook in deze pasta.

Een paar smaakmakers en een ruim kwartier en je kunt aan tafel. Een super snelle pasta met lekker wat groente, precies waar je in een drukke week behoefte aan hebt!

pastaricotta en courgette smulpaapje

Pasta voor vier personen

2 courgettes, gewassen en in kleine blokjes
300g tomaten, gewassen en zaadlijst eruit, in kleine blokjes
100g pancetta, in blokjes (of gebruik gewone spekreepjes)
1 teen knoflook, fijngehakt
rasp van 1 (schoongeboende) citroen
75g zwarte (Taggiasche) olijven
250g ricotta
3el kookvocht
Parmezaanse kaas, naar smaak
zeezout & gemalen zwarte peper
350g pasta, naar keuze

Snelle pasta met courgette

Verhit een grote koekenpan en bak hier de spek/pancetta 5 minuten op redelijk hoog vuur goudbruin in aan. Zet een pan water klaar en kook hierin de pasta, in 8-10 minuten beetgaar. Bij de bacon gaat de knoflook, die je – op lager vuur – even meebakt. Dan de courgetteblokjes erbij en 5 minuten meebakken terwijl je regelmatig omschept.

Makkelijke maaltijd

Is de courgette beetgaar, dan gaam de tomaat, ricotta, citroenrasp en olijfje erbij. Schep goed om en laat warm worden. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe 2-3 eetlepels ervan bij de saus, zodat je ‘m wat losser maakt. Serveer meteen, uiteraard met lekker nog wat Parmezaanse kaas erover!

Meer courgetterecepten

Zoek je nog meer inspiratie voor recepten met courgette? Je vindt ze hier

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier