Menu Vind Restaurant
* donderdag 7 juni 2018 *

Paddenstoelragout

Susan Aretz – Recepten

courgettedinervegetarisch

Geïnspireerd door een recent restaurantbezoek, waarbij ik de meest waanzinnige paddenstoelenragout proefde, wilde ik een versie maken waarvoor geen witte saus nodig is. Iets lichter dus en meer geschikt voor deze tijd van het jaar.

Dat lukte wonderlijk goed. Mocht je nou toch graag iets van vlees/kip erbij willen eten (je mist het niet hoor!) dan zou ik wat kippendijen bakken en er door doen. Maar probeer maar eerst een zo!

paddenstoelenragout Smulpaapje

Ragout voor 4 personen

2el zonnebloemolie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 takjes rozemarijn, fijngehakt (alleen de blaadjes)
1 courgette, in blokjes
250g kastanjechampignons, in blokjes
3 portobella’s, in blokjes
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room
2tl maizena + 5el kookvocht
zout & peper
Erbij: rijst naar keuze (mijn favoriet blijft toch Tilda)

Lichtere paddenstoelenragout

Fruit de sjalotjes 3 minuten in de warme olie, in een ruime pan. Dan de rozemarijn erbij, 2 minuutje meebakken en dan de courgette ook erbij een twee minuutjes meebakken. Alle paddenstoelen mogen er nu bij en ook die bak je nog 2 minuten mee.

Rijk gevulde ragout

Voeg nu mosterd en Worcestershire toe en bak die 3 minuten mee, waarna je de bouillon erbij doet. Breng aan de kook en laat iets inkoken (een minuut of vijf) tot de paddenstoelen zachter zijn. Doe dan de room erbij (naar smaak, maar niet teveel!) en breng op smaak met zout en peper.

Snelle ragout

Met wat van het kookvocht meng je de maizena in een kopje. Doe dit bij de ragout en warm alles nog een laatste keer, een minuut of vijf, goed door. Serveer met je favoriete gekookte (zilvervlies)rijst.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier