Menu Vind Restaurant
* woensdag 31 oktober 2018 *

Pad Thai met tofu

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodoostersvegetarisch

Ik maakte al eens Pad Thai voor jullie, maar die was met garnalen (dat recept vind je hier). En aangezien onze dochter dol is op tofu leek het me een uitdaging te kijken of ik daarmee een net zo lekkere versie kon maken.

Het feit dat jij dit intro nu leest zegt genoeg; het is gelukt! Dus voor iedereen die niet wist wat ‘ie kon maken met tofu. Dit is jouw recept!

pad thai_tofu Smulpaapje

Voor vier personen

3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH) - die is overigens minder pittig dan de naam doet vermoeden
200g rijstnoodles, koken volgens instructie op de verpakking
2 eieren, losgeklopt.
100g pinda's, grof gehakt

Marinade voor de pad thai

Meng de sojasaus, vissaus, chilisaus, limoen (sap en rasp), honing en gember tot een dressing. Kook/stoom de sugarsnaps en boontjes in 8-10 minuten beetgaar. Bak op hoog vuur, in een klein beetje zonnebloemolie, de tofu krokant aan (ongeveer 5 minuten). Dan de taugé erbij en een minuut meebakken.

Snelle pad thai met tofu

Kook in de tussentijd de noodles gaar en bak van de eieren in een paar minuten op hoog vuur in een hete koekenpan een roerei. Giet de dressing bij de tofu, als ook de uitgelekte noodles en schep in een minuut om zodat alles onder de saus zit. Dan de groente erbij en kort meewarmen. Voeg het roerei toe en garneer met bosuitjes en gehakte noten. Meteen serveren!
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier