Menu Vind Restaurant
* woensdag 30 januari 2019 *

Oosterse noodles met kipgehakt en broccoli

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodkipoosters

Ik hou zó van de Aziatische keuken. Licht, snel, makkelijk te maken en zó vol van smaak. Ja, ook voor kinderen. Of misschien wel juist voor kinderen. Want je kunt het zo mild en pittig maken als je zelf wilt.

Deze noodles met kipgehakt zijn een milde versie. Maar wel rijk aan verschillende smaken. Geen zin in noodles, dan kook je rijst? Te mild? Dan gooi je er een pepertje door. Zo leuk kan koken zijn!

Oosterse noodles kipgehakt Smulpaapje

Oosters noodles voor vier personen

300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember, geraspt
1 teen knoflook, geraspt
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
sap van een ½ limoen
125g lenteuitjes, fijngesneden
1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s

200g noodles, gekookt volgens gebruiksaanwijzing (ik gebruikte Udon noodles)

Snelle Oosterse noodles

Zorg dat alle ingrediënten klaarliggen, zodat je lekker snel kunt schakelen. In een grote pan kook je 1-2 minuten de broccoliroosjes (ook wel, blancheren). Giet af en bewaar voor zodadelijk. Verhit een grote koekenpan (of wok) en fruit op medium vuur de gember en knoflook zonder dat ze verkleuren. Daar gaat het kipgehakt bij, het vuur mag iets omhoog, dat je rul aanbakt.

Noodles met kipgehakt en broccoli

Voeg dan sojasaus, srirachi, vissaus en limoensap toe als ook de broccoliroosjes. Warm goed door en proef of je het zo lekker vindt. Kook in de tussentijd de noodles beetgaar, gief af en verdeel over vier kommen. Daarop gaat het gehakt/broccolimengsel (vergeet de saus niet!) en daarover de lenteuitjes en gehakte nootjes. Eet smakelijk!

Eén reactie

Reactie van Marieke

Vanwege kieskeurige eter altijd op zoek naar manieren om broccoli anders klaar te maken. Hele gezin blij met dit recept!

Reactie formulier