Menu Vind Restaurant
* woensdag 2 oktober 2019 *

Vis van de maand - Omelet met spinazie & Hollandse garnalen

Susan Aretz – Recepten

dinerlunchsamenwerkingvisvisvandemaand

Samenwerking - Vorig jaar maakte ik voor het eerst een recept met Hollandse garnalen voor het visbureau een pastaatje. En ook dit jaar staat dit kleine smaakmakertje weer in de spotlight. Dit keer als vis van de maand oktober. En net als vorig jaar gebruik ik voor dit recept ook ongepelde garnalen. Want als je ze eenmaal gepeld hebt hou je voldoende over om weer zo'n lekkere bouillon van te maken.

Dit recept voor omelet met spinazie en garnalen is een prima lichte maaltijd voor doordeweek, maar kan in het weekend ook maar zo worden ingezet als brunch- of lunchrecept. Kom, we gaan de keuken in! 

Omelet met spinazie & Hollandse garnalen - voor één persoon

2 eieren (L)
1el Griekse yoghurt
50g spinazie
1el (kruiden)roomkaas
½ avocado, in plakjes
50g gepelde Hollandse garnalen (koop dus een ons)

voor erbij: vers brood

In een kwartier een spinazieomelet met garnalen op tafel

Verhit een grote koekenpan met een klein beetje neutrale olie, zoals zonnebloemolie. Doe in de hete pan de spinazie en laat die op hoog vuur slinken. Klop in de tussentijd de eieren goed los en giet die bij de geslonken spinazie, zorg dat je eieren goed gelijkmatig verdeelt zijn over de spinazie. Bak de omelet aan één kant tot de randjes gaar zijn (dat zie je als ze gaan bubbelen en droog bakken). Draai voorzichtig om en bak de andere kant nog een paar minuten.

Omelet met spinazie & Hollandse garnalen

Hevel je omelet voorzichtig over naar een bord en besmeer naar smaak met (kruiden)roomkaas. Beleg die vervolgens met plakjes avocado en royaal met Hollandse garnalen. Rol daarna voorzichtig op en serveer met vers brood en wat roomboter. Smullen maar!

Vis van de maand

Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks 'Vis van de Maand' vind je hier. En meer visrecepten vind je hier

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier