Menu Vind Restaurant
* maandag 24 december 2018 *

Nacho bites met chiligarnalen

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjeoudennieuw

Een über easy borrelhapje, maar eentje waar je van blijft eten. Romige & frisse avocado, de crunch van de nacho en dan als laatste de bite van de chiligarnaal. Yum!

Maak deze niet te lang van tevoren klaar, want dan wordt de nacho zacht. En voor de chili garnalen gebruikte ik een cheat optie, voor extra gemak!

nacho bites met garnalen.jpg

Voor ongeveer 15 nacho’s (verdubbel eigenlijk maar meteen 😉 )

1 eetrijpe avocado
sap van ½ limoen
fijngesneden lenteuitje
goed wat zout, peper en gedroogde chiliflakes (naar smaak)
1 doosje chiligarnalen (AH) of maak ze zelf
ronde nacho’s (ik gebruikte die van Santa Maria)

Nacho bites met chiligarnalen

Doe de advocado met limoen, lenteui en kruiden in een kom en prak fijn. Dat gaat trouwens supermakkelijk met een aardappelstamper! Breng op smaak en dek af tot gebruik. Om te serveren doe je een theelepel avocado op de nacho en daarop gaat een chiligarnaal. Easy toch?

Chiligarnalen

Ik kocht de chiligarnalen kant & klaar, maar die kun je natuurlijk ook super makkelijk zelf maken. Verhit daarvoor olie in een koekenpan, doe er een fijngesneden chilipepertje bij (zoveel als je wilt) en laat dat op laag vuur zachtjes intrekken (minuut of 10). Dan garnalen naar keuze erbij en warm laten worden tot ze gaar zijn. Af laten koelen en afgedekt bewaren tot gebruik.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier