Menu Vind Restaurant
* woensdag 6 november 2019 *

Mosterdpreisoep

Susan Aretz – Recepten

dinerpreisoep

Najaar & soep, het is een top combinatie. Zeker als je een soep maakt waar eigenlijk alleen nog maar brood bij hoeft en je bent klaar.

Deze mosterdsoep is op basis van prei gemaakt en daarna lekker voorzien van een romig accent. Hoe pittig qua mosterd je ‘m maakt bepaal je natuurlijk zelf. Maar deze versie is 100% kidsproof.

Mosterdpreisoep Smulpaapje

Mosterdpreisoep voor minimaal 4 personen

1 ui, grof gesneden
1el olie
2 tenen knoflook, grofgehakt
500g prei, grof gesneden (goed gewassen!)
750ml groentebouillon
1tl tijm (gedroogd of vers)
1 aardappel (ongeveer 100g), geschild en in blokjes
3el crème fraiche
1,5 tl Zaanse mosterd
100g spekjes, uitgebakken

Mosterdpreisoep met spekjes

Verwarm de olie in een grote (soep) pan en fruit hierin 5 minuten de ui en knoflook aan. Voeg dan de gewassen en uitgelekte prei en blaadjes tijm toe en bak die 5 minuten mee aan. Voeg de groentebouillon en blokjes aardappel toe en breng aan de kook. Laat zachtjes 10-15 minuten doorkoken.

Kidsproof mosterdsoep

Als de aardappel gaar is kun je de soep gaan pureren. Dat kan in een blender (wat ik het prettigst vindt) maar ook met een staafmixer, net wat je in huis hebt. Breng dan op smaak met mosterd en crème fraiche en proef of er nog zout en peper nodig is. Serveer de soep met de uitgebakken spekjes en je favoriete, verse brood.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier