Menu Vind Restaurant
* woensdag 19 juni 2019 *

Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin uit Bazaar

Susan Aretz – Recepten

champignonsdinerpastavegetarisch

Ik liet jullie kiezen welk recept ik zou delen uit Bazaar van Sabrina Ghayour, want na 3 heerlijke gerechten kon ik die keuze niet meer maken. De courgettecake met sinaasappel verloor nipt van deze ook geweldige Midden-Oostenspaghetti.

De smaken zijn totaal anders dan je verwacht van een pastagerecht, maar juist dat maakt ‘m zo onweerstaanbaar. Puur comfortfood wat mij betreft, en een mooie manier om je kinderen een andere smaak te laten proeven.

Spaghetti Bazaar_Smulpaapje

Voor 4-6 personen

handvol sesamzaadjes
½ tl chilivlokken (ik gebruikte net iets minder)
1 kilo kastanjechampignons
6 tenen knoflook, in plakjes (ik gebruikte de helft)
1 volle tl kaneel
2 tl komijnpoeder
1 tl grofgemalen zwarte peper
4 el lichte sojasaus
3 el rozenharissa (ik gebruikte de milde harissa van Souq, bij AH te koop)
2 el tahin
1 liter kokend water
400g spaghetti
1 bosje lenteui, schuine ringetjes
30g koriander

Midden-Oostenspaghetti uit Bazaar

rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes en chili tot het aroma vrijkomt, op niet te hoog vuur. Haal uit de pan en laat in een bakje afkoelen. De champignons moeten grofgehakt zijn. Dat kan met de hand of in de keukenmachine. Bak die, in een grote pan op hoog vuur (zonder olie), een minuut of 5-6 tot ze vocht hebben vrijgelaten en bruin zijn. Voeg dan wat olijfolie toe, zet het vuur lager, en voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee.

Spaghetti met champignons, harissa en tahin

Kook ondertussen in een ruime pan gezouten water je spaghetti beetgaar. Voeg aan de champignons kaneel, komijn en peper toe en bak 2 minuten mee. Roer er dan de sojasaus, harissa en tahin doorheen. Voeg kokend water toe. Je hebt niet een volle liter nodig, de exacte hoeveelheid hangt af van hoe dik je de saus wilt. Breng, indien gewenst, op smaak met zout of extra sojasaus, zet het vuur hoger en breng de saus aan de kook.

Spaghetti uit Bazaar

Roer de gekookte (en uitgelekte pasta), lente ui en koriander door de saus en laat alles warm worden. Bestrooi bij het serveren met het geroosterde sesamzaad en chilivlokkenmengsel. Geniet ervan!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier