Menu Vind Restaurant
* zaterdag 21 maart 2020 *

Mexicaanse tacobootjes

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodmexicaanssamenwerking

Soms zit de helft van het lekker eten ook in de manier waarop je je eten presenteert. Deze tacobootjes zijn niet alleen heel lekker gevuld, ze eten ook honderd keer makkelijker dan tacoschelpen. Laat iedereen zijn favoriete topping voor erop kiezen voor extra pret.

Kortom, met dit recept heb je én het plezier van samen lekker eten én je zit in een kwartier aan tafel. Zo makkelijk kan het soms zijn.

Mexicaanse_tacobootjes_Smulpaapje

Mexicaanse tacobootjes

maaltijd voor vier personen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2el olie
250g champignons in kwarten
1 zak verse Mexicaanse roerbakgroente (400g, AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
gemalen zwarte peper
1 stazak Mexicaanse groenteschotel à 500g (HAK)
1 stazak zwarte bonen à 225g (HAK)
1 pak Santa Maria taco tubs, bereid zoals op de verpakking staat

voor erbij
1 avocado
125ml zure room
geraspte kaas, naar keuze

verder nodig: oven op 125C
Bereidingstijd: 15 minuten (incl 10 minuten oventijd)

Mexicaanse tacobootjes

In de voorverwarmde oven gaan de tacobootjes, die je daar 10 minuten in opwarmt. In die tijd zet je op het vuur een hapjespan met de olie en fruit je 2-3 minuten de ui en knoflook aan. Dan de champignons erbij, vuur iets hoger, en bak die 5 minuten aan. Bestrooi met gerookt paprikapoeder en peper. Nu mag de roerbakgroente erbij, die je ook 5 minuten meebakt. Tot slot de zak groenteschotel en de bonen uit blik (met saus). Laat dit pruttelen tot alles door en door warm is.

Zet een kom met de groenteschotel op tafel en bakjes met zure room, avocado en geraspte kaas. Zo kan iedereen zijn eigen bootje vullen en garneren met de toppings die ze lekker vinden.

Samenwerking met HAK

Dit recept bedacht ik in februari 2020, gewoon omdat ik de stazakken van HAK altijd super fijn vind. En toen kwam in maart het Coronavirus. Omdat ik via Instagram stories kinderkooklessen ging geven vroeg HAK mij of we niet samen een recept via een InstaLive zouden kunnen koken. Iets dat makkelijk te maken is, samen met je kinderen.

We zijn gaan kijken naar een recept dat daar geschikt voor is en dat werd deze. Vandaar dat dit recept nu - om zo transparant mogelijk te zijn - het kenmerk samenwerking heeft gekregen.

Let op:

Vanaf medio april 2020 gaan Smulpaapje en Carpefckndiem samenwonen op SusanAretz.nl

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier