Menu Vind Restaurant
* dinsdag 11 februari 2020 *

Mexicaanse tacobootjes

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodmexicaans

Soms zit de helft van het lekker eten ook in de manier waarop je je eten presenteert. Deze tacobootjes zijn niet alleen heel lekker gevuld, ze eten ook honderd keer makkelijker dan tacoschelpen. Laat iedereen zijn favoriete topping voor erop kiezen voor extra pret.

Kortom, met dit recept heb je én het plezier van samen lekker eten én je zit in een kwartier aan tafel. Zo makkelijk kan het soms zijn.

Mexicaanse_tacobootjes_Smulpaapje

Mexicaanse tacobootjes

maaltijd voor vier personen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2el olie
250g champignons in kwarten
1 zak Mexicaanse roerbakgroente (400g, AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
gemalen zwarte peper
1 zak Mexicaanse groenteschotel (HAK)
1 blik zwarte bonen in chilisaus
1 pak Santa Maria taco tubs, bereid zoals op de verpakking staat

voor erbij
1 avocado
125ml zure room
geraspte kaas, naar keuze

verder nodig: oven op 125C
Bereidingstijd: 15 minuten (incl 10 minuten oventijd)

Mexicaanse tacobootjes

In de voorverwarmde oven gaan de tacobootjes, die je daar 10 minuten in opwarmt. In die tijd zet je op het vuur een hapjespan met de olie en fruit je 2-3 minuten de ui en knoflook aan. Dan de champignons erbij, vuur iets hoger, en bak die 5 minuten aan. Bestrooi met gerookt paprikapoeder en peper. Nu mag de roerbakgroente erbij, die je ook 5 minuten meebakt. Tot slot de zak groenteschotel en de bonen uit blik (met saus). Laat dit pruttelen tot alles door en door warm is.

Zet een kom met de groenteschotel op tafel en bakjes met zure room, avocado en geraspte kaas. Zo kan iedereen zijn eigen bootje vullen en garneren met de toppings die ze lekker vinden.

Let op:

Binnenkort gaan Smulpaapje en Carpefckndiem samenwonen op SusanAretz.nl

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier